Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, May 25, 2012

Ombak biru..


Ombak Biru..
siap juga sebelum deadline!
:)

Pattern ripple ni saya ikut tutorial di Attic24.

Beli cushion kat Kamdar size 18 X 18 inci
confident!
rupanya ripple ni size 21 inci..
hahaha..
tak pandai kira lagi..
itulah sebabnya bentuk macam tak berapa cun..
Kena cari cushion baru la nampaknya..
hehe..

Selamat berhujung minggu.. dan selamat cuti sekolah..
:D


pstttt! Ombak Biru terpilih sebagai pemenang Crochet Along Ripple..
awesome!!
:D

24 comments:

  1. MamaD! That's Really really pretty!!!!

    ReplyDelete
  2. cantik sangat2..hehe

    mamaD, can make cardigan tak?klo bleh ai mau tempah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MamaAlya..
      kita tak pandai la crochet cardigan.. tapi boleh tengok-tengok kat blog kengkawan yang lain.. contohnya kak Aisyah Helga (http://mytinkerspace.blogspot.com/) dan cik zaza (http://iluvcrochet.blogspot.com/) dan ramai lagi.. :D

      Delete
  3. cantik la kombinasi warna tu. ni pakai zip atau butang saja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Jaw.. ini saya jahit envelope style je ni.. tak sempat nak pasang button pun.. kalau rajin maybe tambah velcro kemudian.. hehe.. nak cepat punya pasal..

      Delete
  4. What's a WAVE!! Nice....~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Marie.. jom la kita ber'ombak' bersama-sama.. hehe.. :D

      Delete
  5. Replies
    1. Pujie.. bertungkus-lumus la saya menyiapkan bantal ni.. hehe.. :D nanti Pujie kawin nak hadiah bantal macam ni tak? ;)

      Delete
  6. Replies
    1. Yati.. mekaceh.. nanti yati buatlah jugak ripple ni ek.. :D

      Delete
  7. Replies
    1. Kak Aida.. mekaceh! :D
      Taknak ke join group Yarn Lover Malaysia? hehehe..

      Delete
  8. padanan warnanya memang cun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Zakiah.. terima kasih.. :D
      Saya ramai penasihat untuk susunan warna tu.. :D

      Delete
  9. cantik zila, guna pattern macam mana ya.. satu jarum je keni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Shima,
      Kait 1 jarum ni kak..

      Saya follow tutorial ni..
      http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html

      jom..jom..
      jgn lupa tayang nanti..
      ni kait dalam kereta banyak ni..
      hehe

      Delete
  10. cantik kak..wlpn saya bukan pengemar biru..tp mcm sudah menjadi pujaan hatiku je..hihihi..kakak yg projek terbengkalai saya tu, saya nak buat hat baby..tp tak reti ke salah baca patten terus semangat hilang..nnt saya letak pattern kat projek tu..amik kat bloh nanny diari pattern tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaati Nor..
      Biru itu menawan tau.. hahaha...

      Nak buat baby hat ke? kalau jadi tu mesti comel tau.. nanti nak tgk la blog nanny tu.. hehe.. tq..

      Delete
    2. ni link dia kak..http://asmalina-omar.blogspot.com/2012/04/free-pattern-simple-cable-beanie.html..lepas nie, klu pattern yg saya cuba jem, boleh la saya tny akak yek..saya nie buat crochet xde guru..guruku google dan tny kwn crochet je..

      Delete
    3. tq..tq.. :D
      Akak pun banyak belajar kat internet.. you tube.. tanya kengkawan blogger.. akak pun belajar crochet guna written pattern, baca diagram x pandai2 lagi.. hehe..

      Delete
  11. cantikknya ombak rindu zila ni! opss silap...ombak biru...hehe..kombinasi ton kaler biru tu memang superb! saya yang suka pinky2 ni pun teruja tengok...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik lia.. :) napelah komen cik lia ni masuk spam box.. x paham, saya blogger baru nih.. huhu...

      Delete