Kawan-kawan... Tq friends..

Wednesday, May 16, 2012

'Ombak Biru' in progress

BLUE WAVES
(nama glamer omputihnya...)
;)


Kata peminat biru tegar.. hahaha..mestilah biru lagi kan..  tapi sebenar-benarnya kan, saya ni banyak koleksi benang warna biru.. nak buat projek ni cepat.. tak sempat nak ke kedai nak cari benang lain.. maka, biru pun biru la.. hehehe.. biru la raya rumah ai tahun ni! :P

owh.. cik ripple..semua gara-gara Crochet Along kat YLM group la ni.. 
tapi saya memang dah lama aim nak cuba pattern ni..
saya ingat susah tau pattern ni, rupanya senang jer..
yang pening cuma masa nak pilih warna (macam biasa...)
baru separuh yang siap, ada separuh jalan lagi perlu disiapkan.
Nasib baik ada drebar sekarang, boleh la mengait dalam kereta on the way gi kerja.. Memula risau gak kena sound dengan PapaD, tapi dia paham (nasib baik...).Sekarang ni beg crochet ku dia siap-siap letakkan kat kerusi depan.. tak payah la saya tercapai-capai beg tu kat belakang.. haha.. dah paham dah kegilaan orang rumah dia...

ok! Chaiyok rakan-rakan YLM!
sebelum 28 Mei 2012 mesti siap!
:D


dan..


Selamat Hari Guru!
Anak saya minta belikan rotan untuk 3 orang cikgu dia..
Sebab dia kata cikgu-cikgu dia takde rotan.. huhuhu.. 
Apa punya hadiah la Daniel!
ekekeke..


Apapun, jasa guru-guru di sekolah dan bukan di sekolah amatlah besar.. Semoga ilmu yang bermanfaat akan terus mengalir pahalanya buat guru-guru sekalian.. Amin...

24 comments:

  1. Very nice. What will this be mamaD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zara.. this ripple is soon to be a cushion cover! yeay! (wish me luck!) hehehe.. tq..tq..

      Delete
  2. cantik lah Zila... tak biasa tengok ripple mcm ni...
    bersyukur dapat spouse yang memahami hobby kita kan...
    chaiyok!!! 28Mei nnti nak tgk kesudahannya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa.. terima kasih.. kalau akak google ripple ni, macam2 design ada.. geram tengok semuanya! hehe..

      Husband saya redha je kak.. haha.. sebab saya pun redha gak dengan hobi dia.. ngeeee..

      owh..28 Mei terasa sgt hampir! hehehe

      Delete
  3. wow! cepat giler dah lebar tuh..huhu..
    xsabar nk tgok hasil nyer..hehe..kaler2 tuh cantek lah! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh mamabetty.. den pun x soba nak siapkan ni ha..hahaha.. :D

      Delete
  4. wah..zila join eh..zaza cam tak sempat jer nak buat..tak sentuh pun lagi..caiyok2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. zaza.. jom arr join together2.. hehe.. lagipun zaza crochet tahap pecut 200km/jam.. jap je bleh siap ni.. hehehe.. :)

      Delete
  5. seronoknya tengok hasil ombak biru tuuu zila...cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik marie.. memang seronok buat ripple ni.. jom arr join the club! ngeee.. :D

      Delete
  6. Ooo, ni projek CAL kan.
    Good luck Zila, siapkan cushion ni!
    Cun color Zila pilih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati tak join ke CAL kali ni? bz ek..
      thanks Yati.. itu je warna benang yang ada.. hehe.. tapi part susun-susun kaler tu, ramai penasihat yang tolong saya.. hehehe.. ;D

      Delete
  7. Selamat b'kenalan Mamadaniel...
    cantik sgt ripple ni..sy pn nk cubalah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Aiza.. salam perkenalan juga... :D

      Cuba tau.. best ripple ni.. hehe... :D

      Delete
  8. hehehe cute nama projek ni, mula2 baca macam ombak rindu tajuk movie ... rupa2nya ombak biru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. bila buat ni teringat plak movie tu.. hehehe.. ;) jadi pinjam la nama dia sikit... :)

      Delete
  9. saya pun penah google nak buat ripple nie.mcmn nak join tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YLM ni facebook group.. hehe..
      cer tgk link ni.. boleh tak?
      http://www.facebook.com/groups/yarnloversmalaysia/

      Saya refer tutorial ni..

      http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html

      slmt mencuba! :D

      Delete
  10. kemasnya!! teringin nk blaja buat...

    http://mydiamondream.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiesya.. pattern ni agak senang tau.. jom..jom ripple.. :D

      Delete
  11. hahahah Daniel is cute .... minta belikan rotan... you beli tak ? patut beli tau ... best juga nak tengok reaksi Cikgu Daniel .....

    :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak An.. actually x tau nak carik mana kedai ada jual rotan tu.. hahaha...

      Delete