Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, October 18, 2020

Projek 2020: Lily Pad Granny Square Crochet Pillow Cover in Tiramisu Brown

 Assalamualaikum..

Salam sejahtera..

Semoga sihat semua..

Alhamdulillah.. akhirnya siap satu projek sempena cuti semester yang panjang.. hahaa.. ๐Ÿ˜

Lily Pad Granny Square Crochet Pillow Cover in Tiramisu Brown



Sebenarnya tersentak juga jiwa ini bila sedar-sedar cuti dah nak habis tapi apakah pencapaian ku sepanjang cuti?! macam sikit sangat projek yang ku sentuh.. huhuhuhu....

Maka sempena PKPB 2.0, kita korek lah tong khazanah crochet kita dan jumpa beberapa squares yang dah lamaaaaaa siap tapi terbengkalai.. Siap tapi tak siap begitulah statusnya. hahaha!๐Ÿ˜†

Jadi dua 15 inch squares telah terpilih..

 

Square pertama adalah Coklat Tiramisu Granny Square ini  yang patternnya bernama Lily Pad Granny Square, pattern dari www.favecrafts.com

 


saya block crochet square ni guna kaedah steam blocking yang saya kaji di Youtube.. ๐Ÿ‘


Square kedua ๐Ÿ‘† ni adalah simple design je.. Granny square pattern all the way hahaa.. 

Both Granny Squares adalah menggunakan  Benang jenama Iceyarn Turkey. Suatu masa dahulu la kan kemain kemaruk membeli benang bercorak ni..Boleh baca Kisah benang saya di sini ya.. kat Malaysia masa tu takde Spotlight lagi.. hahaha...  so semua beli online.. (sekarang pun makin mega shopping online kan hahahaha)

Front and back side bantal ni saya cantum dengan cara saya single crochet je all 3 sides.. right sides together and crochetkan je.. pastu terbalikkan dia dan saya jahitkan zip pada side ke-4.. tiada fabric lining untuk bantal ni sebab cari tutorial semua macam tak berkenan di hati.. hahaha..




Alhamdulillah siap! It's DONE! tengok bantal ni teringin makan coklat la plak! haish!

Marilah kita simpan semua benang-benang ini sempena semester baru pun akan bermula esok!
Semester tiga mhrd.. wish me luck ya! lagi 10 bulan je to the finishing line! time flies really rocket fast guys ๐Ÿ˜…

Take care dan jumpa lagi!
Bye!

Wassalam,
zila @ mamadaniel

1 comment: