Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, November 1, 2013

My Ticker Tape

sudah siap!!!

Ticker tape on canvas
versi mamadaniel
proudly made in Malaysia


ok tak?
cantik tak ni?
hihihi..


yang ni masa separuh jalan hari tu..

close up sikit..
banyak scrap yang saya guna adalah dari cik zara..
saya punya sikit-sikit je..
:)
okey.. jangan muak ek.. tayang menayang gambar lebih sikit..haha..


memang tak boleh tanding la dengan crazy mom quilts punya ticker tape..
tapi apa pun.. saya sangat gembira dengan hasil ticker tape on canvas saya ini..
:)

dan


masa tulis blog entry ni saya tengah rindu dengan budak kenit ni..
kesayangan atok abah ni.. pandai buat hal sendiri dia ni.. maklumlah.. ada adik kecik semasa dia pun masih kecik.. pandai buat hal sendiri tu maknanya panjat kerusi dan naik meja makan.. tolong angkat dan kemas baju yang dah lipat.. kemas pinggan mangkuk.. bukak peti ais..selongkar tong sampah.. haha.. tapi atok sayang dia.. sebab dia senang dijaga.. :) bagi susu dia pun tidur..masuk buai pun dah tak payah berdondang sayang.. hihi.. dulu kecik2 kuat meraung juga.. tapi sekarang dah ok dah.. :) Alhamdulillah..

Oklah.. jumpa lagi!
Take care!
♥♥♥♥


36 comments:

  1. suka tengok gambar anak dengan atok abah tu...kasih sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik hani..penuh kemanjaan tu.. hihi...

      Delete
  2. ok lah tu .. ticker tape untuk jadi hiasan di wall ke mama daniel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Lilynn.. niat di hati mmg nak gantung di dinding.. tp x gantung pun lagi.. boss kata banyak2 baru best gantung.. hehe

      Delete
    2. mamaD, lekat kat atas ape tu yang warna putih tu..haihh tak reti nak nyebut.. :)

      Delete
    3. Cik Lilynn.. lekat atas canvas.. canvas lukisan tu.. kalau artis guna cat warna.. saya lekat kain je.. hihi... :)

      Delete
  3. Cantik lah Zila! Baru semalam tgk makcik crazymomquilts buat comel je...so gantung kat mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zura.. nak gantung kat hall macam malu.. maybe gantung kat wall of fame dalam bilik jahitku.. hahahaha...

      Delete
  4. cantiknya ticker tape tu! suka sangat tengok.. nanti boleh buat untuk diri sendiri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik azura kretip.. mesti lg cun nanti.. :)

      Delete
  5. kreatifnya... macam2 boleh buat dengan kain perca, tapi kena pandai susun juga kan zila, suka yang ada gambar karton budak pompuan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak shima.. saya tak kretip kak.. pening gak masa tampal menampal ni.. sbb xnak kain yang sama dok dekat2 kan.. mmg comel kak.. size semua ni dlm 1 inci lebar je...

      Delete
  6. Cantik. I kan selalu jeles ngan u. Hihihi alah sian cucu atok tu. Nti jd mcm widad bila ramai2 dia diam je. Klau dia sorang je ngan kita mulut dia pot pet pot pet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak suzie.. xyah la jeles dgn aii ni... ai seluar tido pun beli katbpasar jumaat.. xde peluang nak jahit sendiri mcm u... hihi... widad pun adik rapat ek.. xpe.. mereka survivor.. hehe

      Delete
  7. Cantik menarik tertarik ko mmg da bomb... Hehehe...

    Ehem ehem... Bln nov nih... Agak2 dpt x buat satu lagi hujung bln nanti... Hihihi

    Btw, nampak Aman ni sebijik mcm muka ko la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MamaHakimi.. end november memang mak ingat...hihi.. tapi sempat ke??? hahahaha.... silap2 nov next year.. uwaaaa...

      Aman ni bila muka masam memang macam muka mak dia.. hahaha.. tapi ada org pernah kata kalau pakaikan dia cermin mata sebijik muka bapak dia.. hahaha... ;P

      Delete
  8. mamaD, kasi buat lebih dan pos kat ai satu boleh? kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. MamAlya.. takkan ai nak bagi baby wall art pulak kan..kan..kan... ;P

      Delete
  9. Haha! That's really nice MamaD! Bright and happee :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cik zara...my first attempt..kira ok la ni kan.. hehe... (>·<)

      Delete
  10. Bila akak tgk projek2 scrap Zila ni rasa bersalah je sbb selalu buang scrap... tapi bila simpan, buat menyemak je, pastu rasa nak buang.. pastu rasa bersalah balik... huhu...
    tapi memang cantik tol ticker tape Zila ni.. mmg sangat kretip lah !! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak nisa...buang ke scrap tu? Lenkali simpan tau.. nnt saya g collect.. haha.. ala2 alam flora dah ni.. hahaha... kak.. saya x kretip la kak.. masih byk perlu ditambahbaik ni.. hihi.. skema x ayat?

      Delete
  11. ala cantiklah,,,kalau malu nak gantung kat wall umah MD..meh gantung kat wall umah zaza..mesti cantik..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik zaza.. malu la.. aii ni insan seni syiok sendiri.. hahaha..

      Delete
  12. This is awesome.... Yea...dah siap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ina.. yeay.. dah siap.. tapi paku belum ketuk..kat dinding mana tak tau lagi.. hihihi..

      Delete
  13. cantik. suka wall art mcm ni. mana nk beli canvas tu zila? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik marie.. canvas ni saya beli kat multifilla..
      kalau dekat area cik marie ada kedai stationery ke kedai art supply ke selalu ada jual canvas ni.. especially kalau ada IPT yang ada art course.. macam kat cyberjaya pun ada 1 kedai.. memang gila dok dalam kedai tu.. sebesar2 canvas pun ada.. dan tak mahal sebab untuk student kan... :)

      Delete
    2. menarik menarik..saya kena pi cari ni :) thanks zila for the info. kena selalu tanya kedai stationary la mcm ni..kedai art supply xtau la kat mana nk cari area penang ni..

      Delete
    3. cik marie.. saya rasa ada.. jom kita google sama-sama.. hihihi... :P

      Delete
    4. kalau susah sangat nk jumpa nnt, mintak tolong zila la belikan dan poskan ;) hehe

      Delete
    5. cik marie.. boleh je.. lagipun saya nak ke penang next week.. mau kah? hihihi... sambil beli cik marie punya boleh beli saya punya sekali.. kikikiki... ;P

      Delete
  14. Wowww menarik tertarik! Sy pun nak carik canvas ni.. De projek jugak nak buat dgn canvas.. Bape ek satu tu? Dekat cyberjaya yg kedai art dekat terminal tu ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik yuyuy akley.. kedai art tu kalau tak silap nama dia Master Art, dekat Street Mall Cyberjaya.. nyesal aritu pegi tak snap gmbr kedai tu.. hihihi.. Kalau kat cyberjaya ni, pelbagai saiz dan harga ada.. yang paling kecik RM9.90..

      Delete