Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, February 11, 2020

Projek 2020 : Mini Sajadah - Quilt and crochet combined

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. masih bertemu di sini.. 😃

Sempena cuti semester pertama ni, saya berjaya siapkan mini sajadah saya..
Simple je.. quilted.. dan kali ni nak berbeza sikit.. saya kaitkan tepinya.. buat crochet edging.. 
 Quilt patutnya ada binding, tapi untuk projek ini tiada binding. 😉 saya jahit je keliling dengan mesin.. harap bertahanlah lepas basuh nanti tak berambu ramba.. huhu.. Lepas tu saya hand stitch keliling dengan blanket stitch guna benang kait. Saya guna Lace Yarn Daiso #20 White Color.


Pattern lacy crochet edging ni saya dapat dari blog thegreendragonfly
Kejadian edging saya ni nampak tak segebu tuan punya pattern tau. Mungkin faktor benang. benang daiso ni keras sikit la.. dia tulis 100% cotton. mungkin sebab tu keras sikit. tapi saya suka.. dia jadi sturdy.. keras kejung sikit tapi tak kembang.. acaner nak explain tu.. hahaha 😀


Ada beli benang color pink gak.. berangan untuk next project la.. tapi nak cari pattern edging lain pulak .. yang lagi comel.. muahaahaaa.. #beranganituindah 

Yeay.. lepas basuh boleh guna!
percubaan pertama takleh bagi orang.. segan!
hihi..

Semester baharu dah pun bermula semalam.. tapi kelas belum mula lagi.. 
Langkah berjaga-jaga sempena coronavirus, maka kelas pun online sahaja.
Take care ya! semoga kita semua dalam lindungan Allah sentiasa. Dijauhkan dari wabak penyakit yang merbahaya dan semoga wabak ni cepat berakhir..Amin...

Till next project!
Jumpa lagi InsyaAllah 😊

1 comment: