Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, April 30, 2017

Projek 2017 : Slab Quilt in progress

Assalamualaikum..

Sekarang tengah syok mencantum scraps pula..  Syok sangat sampai projek lain hanya berlegar-legar di dalam kepala sahaja..  Hahaa..

Sebenarnya projek slab quilt saya nilama dah saya mulakan..  Cuma sekarang ni makin ligat pula buat..  Setakat malam ini dah ada 30 blocks kot...  Heheeeee...

Setiap blok saya ni saiznya cuma 6 1/2 inci sahaja..  Cinonit je.. Nak buat quilt single mungkin amik masa empat tahun lagi... Miahahaaaa....

Jom layan gambar...







Hehe..  Sesekali akan update lagi tentang slab quilt ni.. Inspired by many quilters out there..  So i want to make one too.. 

Dalam bulan april 2017 juga dapat turut serta dalam program larian anjuran kelab office..  3km funrun..  Saja seronok-seronok sambil mengeratkan ukhwah..  Saya ni pun sebenarnya bukanlah seorang pelari.. Mak kan kaki zumba jimba..  Haha..  Tapi dalam tercungap-cungap berlari tu..  Dalam dok teringat lambat dah ni..  Rupanya saya adalah peserta wanita pertama yang sampai..  Keseluruhan jadi orang kelapan terawal sampai..  Hihi... Mak memang tak sangka nak..  Bangga coach mak.. Hahaa..  Tapi xyah la poyo sangat..  Sebab semua yg terror lari kena bertugas. Jadi ajk jaga check point jaga medal bagai..  Hahaa..tapi dalam hati memang tak sangka sangat..  Dari zaman sekolah dulu memang benci la hai semua acara merentas desa ke larian larian semua ni..  Memang last je la sampai..  Hahaa..  Dah umur dekat 40 baru nak berlari..  Hahaa.. Lutut pun dah longgar..  Haha.   Sebelum panjang ngarut..  Makcik berhentilah dulu ek..  Gambar compile je sebagai kenangan di sini...  Heee... Hingga jumpa lagi..  Wassalam... 




No comments:

Post a Comment