Kawan-kawan... Tq friends..

Wednesday, June 11, 2014

Updates on hexagon and swimming class..

Assalamualaikum..

inilah dia projek hexagon saya setakat 11 Jun 2014.. agak slow progress dia ni... ada mood jahit.. takde mood kita main game pet rescue.. nak kembalikan mood tengok poplook @ zalora.. hahahaha.. ;)

 kena jahit hexagon lagi untuk dua bucu atas dan bawah tu.. nak jadikan 4 segi tepat..
pastu hexagon peach color untuk border kanan tu.. banyak lagi.. kain peach pun dah tak banyak.. alahai.. malasnya nak ke kedai.. beli online pun payah sebab takut tak dapat warna yang lebih kurang... mamaD dilanda dilema sekali lagi... hehehee... ;)


ok.. nak cerita tentang swimming class ku pula..

Minggu lepas kelas ketiga..
dapat belajar direct dengan guru besar ezi2swim.. hehehe.. belajar dengan kak latifah sendiri.. kelas hari jumaat.. pkl 1 sampai pkl 2 kat kolam pusat kejiranan presint 16... keluar2 kolam muka pun tukar kaler kelabu asap.. hahaha.. seminggu tanned lagi kulit mak.. hahaha

kisahnya belajar minggu lepas.. coach bagi guna noodle.. coach ajar cara kuak dan kemudian amik nafas.. kali pertama air masuk hidung.. air kolam entah berapa teguk dah tertelan.. lama-lama practice barulah ok..saya berjaya cross kolam dengan noodle tu..macam swimming ni kena free your mind.. kalau takut2 memang gelabah la.. mana kepala nak angkat dulu.. mana kaki tersepak sebelah.. macam nak cramp dibuatnya..hahaha..tapi saya usaha juga..  bila dia tengok saya dah confident dia kata jom kita buat tanpa noodle dan kaki whip kick sekali... memula saya memang tak berani.. telan air kolam lagi..lepas beberapa kali baru terasa okay..dan saya berjaya buat gaya berenang katak tu 2 kali.. hehehe.. coach suruh berlatih sampai 5 kali baru berhenti.. tapi tak mampu.. mungkin kelas keempat nanti coach.. lagipun masa tu pun dah pukul 2.20.. punya lama main air sampai tak sedar masa.. nasib baik sempat sampai ofis.. hehehe. Balik ofis keje sambil tersengih2 sampai telinga.. ekekeke.... tak sabar nak tunggu next class.. lepas tu cuti bulan puasa.. lepas raya baru ada kelas balik.. harap2 tak lupa la apa yang dah belajar nanti... :)


Oklah.. sekian update kali ini.. hingga jumpa lagi..
Take care!
Dan Salam Nisfu Syaaban juga..
:)


6 comments:

  1. boleh demo mcm mn gaya berenang katak tu ek? first time dengar ni..tingin jgk nk belaja tapi i is hydrophobia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Shiedah SoNice.. sebenarnya saya pun fobia.. saya fobia air masuk telinga sebab pernah terkena sampai macam nak pekak.. lama tau nak bagi keyakinan diri untuk terjun kolam semula.. huhuhu..
      berenang katak tu nama dia breaststroke.. hahaha... tapi tak jadi breaststroke lagi.. masih macam katak baru belajar berenang la.. hahaha.. jom la cik shiedah.. ramai-ramai belajar memang meriah tau..seronok ada geng.. :)

      cer tgk link ni...
      http://swim.isport.com/swimming-guides/how-to-kick-breaststroke

      mat salleh pun tunjuk gambar katak dulu... hahahaha...

      Delete
  2. Wah dah besar hexagon tu .......syoknya swimming

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. lambat betul nak menyiapkan hexagon ni kak.. huhu..
      kak.. jom arr swimming sesama... :)

      Delete
  3. tahniah zila, dah banyak tu... berenang, kak shima takut air..ngeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak shima.. jom la berenang... hihii... ;)

      Delete