Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, June 15, 2014

Si Petak Sembilan sudah siap..akhirnya...

Assalamualaikum...
Akhirnya siap juga table runner saya ni.. 9 patch table runner in my favorite color....ini adalah hasil sew along project yang bermula pada November 2013.. orang lain semua dah siap dan dah tayang berbulan-bulan yang lalu.. haha... saya macam biasa.. biar lambat asal siap.. miahahaha. ..


Sebenarnya top untuk runner ni dah siap dalam bulan Disember 2013..dah siap basting pun.. tapi saya ambil masa yang lama nak dapatkan ilham dan mood untuk buat quilting.. saya memang nak ikut sebijik quilting design runner A Quilting Life tu.. lama tenung.. kemudian baru berani jahit.. huhuhu. . Dalam bulan Mac 2014 kot siap quilting..

Kemudian ambik masa lagi nak pilih fabrik untuk binding.. memula fikir nak guna fabrik sama dengan backing.. pastu rasa macam too busy.. pastu ingat nak guna fabrik sama dengan border yang last tu.. finally solid turqoise yang terpilih dan syukur sangat sebab makcik rasa pilihan makcik yang banyak fikir ni menjadi juga... hehehe...


Table runner ni size dia approx. 12 inci kali 36 inci..
kecik molek je.. buat masa sekarang tersimpan rapi.. belum ada posisi yang sesuai lagi.. hehe..


Oklah..esok sekolah dah mula semula..
jom mengemas apa yang perlu..
tata..
jumpa lagi! 
Take care!

12 comments:

  1. Tahniah .....lawa. Biru sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak suzie.. hehe.. mekaceh kak.. ;)

      Delete
  2. Next time when I am feeling blue I will think of your 9 patch table runner...look sweet and serene..Tahniah siap jugak...bole post kat quilt group

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ros.. mekaceh..mekaceh.. you are the sweetest.. ;) siap jugak kan kak si biru ni.. hehe...

      Delete
  3. Tahniah Zila... cantik table runner. Boleh guna untuk raya nanti. Zila pandai pilih kain, nampak matching je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. nak guna untuk raya tapi tak tau nak letak kat mana.. hihi.. takde meja ke rak ke yang sesuai... hihihi... nasib baik matching yati.. tapi itulah magicnya patchwork ni.. macamana cacamarba pun insyaAllah akan ok akhirnya.. hihihi.. ;)

      Delete
  4. Cun table runner tu... Tgh bayangkn klu buat wrna putih pink... Lawo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Syufinaz.. pink putih memang sew sweeeet.... ;) sesuai dengan rumah cik finaz.. ;)

      Delete
  5. memang cantik alas meja tu..pandai mama danial jahit...:)

    nak kurus badan


    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor Hayati.. mekaceh.. mekaceh.. saya pun masih belajar2 lagi.. :)

      Delete
  6. Lawanya! Pattern & colour pun sweet.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zurainny.. mekaceh..mekaceh... :D

      Delete