Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, October 11, 2013

Orange Peel MamaDaniel

yang baru ada 27 blok..
hahaha..
belum berkembang mekar lagi blok-blok ini..
hahaha..
layan...


time semangat kemain lagi.. hari-hari pulun menjahit dalam keta..
tapi sekarang dah tak berapa semangat dah..
huhuhu.. memang rajin menambah ufo kan...
muahahaa..


akan mencari semangat itu kembali..
akan siapkan suatu hari nanti..
fighting!
hahaha..

Selamat menyambut Aidil Adha minggu depan..
Jaga kesihatan ek.. makan daging berpada-pada ek.. hehe...
Jumpa lagi..Take care!
♥♥♥♥

18 comments:

  1. Aku rasa ko tunjuk kat aku orange peel ni masa tgh tunggu cek up pregnant dzarif dulu... Hihihihi...

    Ape la end product nye nanti... :)

    Daging korban buat meatball aci x? Nyum nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamahakimi.. hahaa.. memang pun... bulan 6 tu la last sentuh orange peel ni.. pastu belek-belek kotak dan tutup balik.. hihihi.. berangan nak 40 blocks ni.. banyak lagi wo... hahaha..

      meatballlssss? alamak... terliur mendengarnya... baru satni aku terliur rendang daging... hahahaha...

      Delete
  2. tingin nyer nak buat..tapi ada ker masa nyer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Kuazue.. try buat sikit dulu.. dapat 4 blok pun boleh dapat 1 pot holder dah.. hihihi.. cakap pandai ai ni.. tapi ai punya pun x siap-siap.. ekekekeke.. ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Sis Kuazue.. sebenarnya yang ini saya buat ikut style saya sendiri sebab saya cari tutorial payah nak jumpa yang menepati citarasa..hihi.. ada peluang nanti saya tunjuk cara saya buat ek.. tapi kalau nak tengok cara mat salleh buat boleh refer tutorial ni..

      http://www.42quilts.com/2012/09/traditional-tuesday-block-50.html

      :)

      Delete
  4. Comel..tggu hasilnya nanti pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik hani.. tq tq.. kalau siap ni memang comel ni.. hihi... kalau la.. hahaha.. ;)

      Delete
  5. Lawa ....dah tersangat rajin. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. beberapa bulan yang lalu memang rajin.. sekarang sudah kurang rajin.. uhuk uhuk.. hahahaha

      Delete
  6. I've said this once, but I'm saying it again - this is sooooo pretty! I'm scared of curves so I take my hat off to you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zara.. tapi..tapi.. your stippling pun ada banyak curves kan...kan..kan... even more challenging than this hand-sewn blocks.. hihihi..

      Delete
  7. Each blok ni hand stitch ya Zila? Ish ish ish.. yati tak cukup rajin nak buat quilt macam ni. Zila, sila habiskan! Chaiyok! Mesti lawa giler bila dah siap. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. ye yati.. hand stitch sepenuhnya.. hihi.. bila berpeluang nanti nak amik gambar step by step la.. sebab cara saya ni agak leceh sikit.. kononnya nak cantik tapi makan masa.. haha.. Yati.. sila teruskan memberi semangat kat saya ek... :D :D :D

      Delete
  8. ..mmg semngt la kalau dlm keta pn mnjht..sy dlm kete smngt nk tdo je :D ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIkgu Zira.. dalam kereta pergi dan balik kerja je dapat pegang jarum.. hihi..daripada sakit hati tengok jalan yang amat jem, baik kita layan benang.. hihihi... ;) ;) ;)

      Delete
  9. Replies
    1. Lilynn... buat ni time rajin la ni.. hihii.. sedang mencari rajin itu untuk menyiapkan projek ini.. hehe ;)

      Delete