Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, April 16, 2013

My new hand towel...

an upcycle project..
by me!


Dapat face towel masa beli shower foam sh*k*b*tsu beberapa tahun yang lalu..
Bukan guna sangat pun.. tersimpan je dalam almari kain tuala ni.. hihi..
Face towel ni agak panjang..jadi saya potong sikit dan sambung sikit bawah tu dengan fabrik yang sama dengan header hand towel ni.. baru la matching gitu.. hihihi..
Pattern header adalah sama dengan pattern diaper stacker yang saya buat untuk Aman..
Cuma saya quilt dengan corak honeycomb quilting macam Pink Rug saya tu..


 konon-konon nak la sedondon dengan langsir dapur makcik ni.. tapi cari punya cari mana la fabrik yang serupa ni.. sampai ke sudah tak jumpa.. huhuhu.. mana la terselit agaknya... 
maka guna sajalah fabrik lain..

tapi kira ok la kan..
dah dekat-dekat la warna dia..
hihihi..
owh..langsir ni bukan saya yang jahit.. kakak saya.. bab langsir semua sub con kat dia.. hihihi...

kalau beli kat kedai hand towel ni dapat kot bawah RM10.. dalam RM6-RM7 kot..
tapi yang ni special, so saya charge papaD extra sikit.. hihihi.. Ikan bakar satu! hihihi...
;)

Siap satu projek kecil-kecilan..
yang telah lama dibayangkan dalam akal fikiran..
sempat menjahit weekend lepas..di subuh yang hening.. semasa si kenit ni masih lena diulit mimpi..
hihi..
aman says see ya!!!

16 comments:

  1. wah santek langsir dapur itu..bila lah langsir ai nak siap nie..nak gak jahit hand towel sedondon..gigih nak meniru...ntah jadi..ntah idak..wakaka..ampun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Kuazue.. saya ni pun kira tak sedondon lagi kan.. kena buat operasi mencari jugak ni..hihi.. tirulah..tirulah.. saya pun tiru org gak ni.. hihi.. ;)

      Delete
  2. Zila cantik la langsir tu ...dapur akak tak berlangsir sebab idea tak datang2 hahahah boleh ke camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. dapur saya kenit je.. jadi ini sajalah langsir yang diperlukan.. hihihi.. fabrik ikea tu kak.. :D

      Delete
  3. kat dapor kite xde langsir...entah bila nak jahit la...nak buat juga ka kitchen towel tu...comey

    ReplyDelete
    Replies
    1. NoEn.. carikanlah tingkap dapur itu baju..kesian dia.. dan buatlah kitchen towel dan mungkin alas periuk yang juga sedondon...hihihihi... beli kain lebih2 sikit ek... :D

      Delete
  4. cun langsir... kaw tim sedondonlah tuh hihihi.. hijau n hijau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila kan... kira sekali pandang nampak sama tapi tak serupa.. ekekekeke... :D :D

      Delete
  5. Nice projects! great satisfaction.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Anic.. thank you.. :)
      absolute satisfaction when doing things with our 2 hands.. :) although its not perfect.. ;)

      Delete
  6. Acabei de conhecer o seu blog e achei maravilhoso. Me visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!

    Obrigada.

    Beijos Marie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Marie.. thank you for your comment..
      will visit you soon... :)
      do come back again!

      :)

      Delete
  7. Replies
    1. Cik Fizah..mekaceh...mekaceh.. :D :D

      Delete
  8. cantik la..towel kat umah sy pn berlambak2..duk berlipat dlm almari..tp disebabkn sy xkreatip, towel tu kekal di situ hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zira.. tu la kan.. nak dijadikan kain buruk macam sayang la pulak.. last2 semua tersimpan rapi.. hihihi... :D

      Delete