Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, March 26, 2013

Pink rug

Pink rug ini untuk seseorang..
yang sangat sabar.. menanti...
hihihihi


Menggunakan koleksi charm pack yang makcik simpan sekian lama..
Sayang wo charm pack ni! 
Tapi sebab tak sabar nak  buat.. dan tak sabar nak cuba quilting design ni..
ku korbankan jua charm pack ku itu..hehe... ;)
Zig zag quilting design tu saya tengok kat blog Crazy Mom Quilts yang menamakannya honeycomb quilting .. Macam mana boleh jadi nama honeycomb pun saya tak pasti..
hihihi..

Saya quilt ni dengan Encik Brother NV30 saya..guna stitch nombor 6 dan adjust stitch width dan stitch length mengikut selera saya.. Kalau tak silap yang ini saya guna sama macam crazy mom quilts punya stitch size..


Backing pink.. binding striking pink..
Saya suka tengok rug ni..
boleh dijadikan hot pad atau mug rug atau apa saja..
Harap penerimanya suka!
;)

Jumpa lagi..
Take care!

24 comments:

  1. Pretty pretty- I like very much!
    Honeycomb quilting also I like - maybe I will try soon :)

    ReplyDelete
  2. Cik Zara... thank you!
    Try tau... jangan lupa tayang tau... i will definitely try this honeycomb again.. agak addictive ni.. hihi

    ReplyDelete
  3. saya dah lama tdk quilting..lupa sudah :)..besar ka ni mama daniel..cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Dinah.. jom lah berquilting semula... :)
      Pink rug ni kecil saja sis.. tak sampai 10 inci pun... :)

      Delete
  4. cantikk...untuk siapakah??? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Zira.. mekaceh..
      untuk seseorang.. tapi seseorang itu belum terima lagi.. pos laju ni masaelah betul.. huhuhu... ;)

      Delete
  5. Replies
    1. Kak Suzie.. pasni nak buat colorful la.. hihihi.. ;)

      Delete
  6. Replies
    1. NoEn.. awak buat lagi cantiklah!! hohohoho

      Delete
  7. Cun.... Pos kat akak satu boleh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. malu ai... hahah.. alamat kat kuching ka??? hehehehe :P

      Delete
  8. sekali sekala tukar colour scheme ye zila.. selalunya biru je.. hehe.. cantik quilt ni, suka Zila punya choice of fabric.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa.. sekali sekala berwarna pink.. hihihi.. tapi pink bukan kaler kita... hihihi.. thanks kak! :)

      Delete
  9. Replies
    1. Cik Marie.. cik marie kalau buat dengan mesin baru confirmed lagi cun.. hehehehe.. :D

      Delete
  10. Nice! :)

    btw... you have won the giveaway by Mila...
    http://blogrimbun.blogspot.com/2013/04/giveaway-winners.html

    Congratulations!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Anic... thanks for informing me the good news! Ngeeeee.... seronoknya!
      Thanks!

      Delete
  11. mama D, ai mana ad nv50, so xleh la nk jahit deco2 tuh ;)
    ps: tahniah menang GA K.mila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NoEn..tahniah jugak ek... menang CP gitew... hihi... rezeki....hihi...
      Alahai... setakat deco zig zag jer.. tp patchwork u sudah terror kan... hihihi

      Delete
  12. cantik..kemas nampak...nak ler jugak... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik ainaa.. mekaceh... kemas ke? X perasan ke dia herot sikit? Hihii... nak?? Alamak!!! Haha

      Delete