Kawan-kawan... Tq friends..

Wednesday, January 30, 2013

my first diapers stacker

Diaper stacker untuk Aman Dzikry..


Projek yang dah lama berangan nak buat..
akhirnya terlaksana juga..
dalam masa 2 hari..
hahaha..
lama tak?
hahaha...

Saya guna tutorial ini dari blog patch of life..
Agak senang nak faham..
Saya ada gak simpan tutorial lain, yang jenis boleh masuk penyangkut baju tu..
teringin nak jahit.. bila ada kerajinan, akan ku cuba.. hehehe..


Fabrik diaper stacker yang biru, gambar lebah-lebah berterbangan ni beli dari kawan saya yang borong kain kat Siam dulu.. Yang embellishment warna kelabu hitam tu hadiah dari kawan saya itu juga.. Memula letak reben sebagai hiasan di situ, tapi tak cantik.. jadi saya tutup la dengan fabrik kelabu tu.. nasib baik kena (pada pandangan mata ku...hehehehe)
Diaper stacker top tu saya letak batting dan quilt la sikit.. memula ingat nak FMQ stippling style.. nak practice la konon.. tapi fikir-fikir.. takut jahanam je kang, baik practice kat tempat lain.. hehehe..

Projek ni siap sebelum Aman masuk wad haritu..
Alhamdulillah.. Aman dah sihat, rashes pun dah hilang.. Ubat antibiotik pun dah habis makan..
Awal bulan Februari kena gi follow up kat hospital..
Doakan Aman ek..
:)

Take care!

26 comments:

  1. saya baca,labah2..pstu pk, apsal labah2 tu warna kuning n berterbangan.. rupanya lebah2..heheh.. tu pn nk ckp.. Aman smoga sihat slalu yer... sian mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Aiza.. kalau cik aiza tak bagitau pasal lebah=>labah tu, saya pun tak perasan.. hihihi..

      Tq cik aiza.. alhamdulillah Aman dah sihat dah.. :)

      Delete
  2. as salam... wah dah menjadi dah..cik azue nak buat..sampai la tak buat2.. n budak2 pun dah tak pakai diapers dah pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Kuazue.. tak letak diapers pun boleh letak baju kecik seluar kecik.. hihihi... ;)

      Delete
  3. hahaha mcm komen Aiza kat atas, ingatkan labah2, rupanya lebah2 hahaha...

    get well soon Aman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. sebab lebah patutnya bukan lebah-lebah kan.. hahaha..

      Tq kak.. Aman dah sihat dah.. :)

      Delete
  4. aman, speedy recovery ok darling
    reben xsesuai la untuk boboy mama ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NoEn.. reben memang tak seswei langsung! hahaha.. apo la yg makcik pk masa tu.. hahaha..

      Delete
  5. lembut je warna biru ni...mula2 tengok ingatkn bunga2...rupa2nya lebah2..he2..zila, agak2 kalau cloth diapers boleh tak simpan dlm ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Lia.. cloth diapers tu size dia lebar sikit ke dari disposable diapers? Saya rasa kalau guna tutorial yang lagi satu tu boleh kot.. tapi yang saya try ni pun agak roomy juga.. :)

      Delete
  6. Replies
    1. Kak Rosni @ Nykolett.. mekaceh kak... :)

      Delete
  7. Rajinnya Zila.. akak guna yang free gift je drp Drypers hahaha... thanks bg link tutorial tu, nnti boleh try... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa.. saya tunggu yang free tak dapat-dapat.. sebab tu la kena jahit jugak.. hahaha... try tau.. sementara alisha masih berlampin.. hihihihi :P

      Delete
  8. Rajin Zila. Sangat cantik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. rajin yang datang sekali sekala.. hihi.. mekaceh Yati.. :)

      Delete
  9. cantik sangat ....semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  10. Tahniah Zila..... lama tak visit sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Dee.. apa khabar? lamanya tak ke udara.. hihihi.. busy dengan cucu ek.. :)

      Haritu gi UKIR mall, ingat nak beli diapers stacker.. tapi takde rezeki.. hehe.. ;) tu yang jahit tu.. hihihi

      Delete
  11. Well done MamaD! That's really pretty. So happy for baby Aman. Inshallah with our many prayers he will be tip top in no time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zara.. tq tq.. Alhamdulillah.. Doctors confirmed that dah sihat dan Aman bebas daripada semua kesan akibat Scarlet Fever.. Thanks for all the prayers.. :)

      Lepas ni kalau ada kawan dapat baby, boleh jahitkan diapers stacker ni.. :)

      Delete
  12. Wahh praktikalnyaaa ada diaper stacker ni :D boleh sangkut je and hold all the diapers. Nice! :D Dah setahun umur baby kita kannn...how fast time flies ;) kita pun semakin 'muda'..hehe. Take care! Happy Sewing Zila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Marie.. lamanya tak bersiaran... :) apa khabar..?

      Yelah.. anak bujang kita dah setahun dah.. rasa macam baru je cuti maternity.. hahaha.. ok gak diapers stacker ni.. buat hadiah untuk kawan pun ok.. nak jahit pun takde makan masa sangat.. tapi untuk saya, byk masa diperlukan la.. hahaha...

      eh..eh.. kita memang sentiasa 'muda' di hati.. kan..kan..kan... :P

      Delete
  13. Mamadaniel,
    untuk Aman atau next coming baby ni? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous.. mustilah untuk Aman Dzikry.. :)

      Delete