Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, May 31, 2016

Mei 2016 : a month of celebration ;)

Assalamualaikum..


Bulan Mei tahun ini tak sangka agak membusy.. hehe.. dah hujung bulan baru ada feel nak update cerita..

2 Mei 2016 - ulangtahun perkahwinan kami yang ke 12 tahun. Alhamdulillah.. syukur sangat.. tiada candle light dinner bagai pun.. hehe.. busy balik kampung kenduri kendara time tu.. cuti sempena labor day kan.. hadap jem je pun masa tu.. hahaha...


6 Mei 2016 - selamat hari lahir untuk diriku yang ke tigapuluhtujuh tahun.. birthday barulah dapat sambut berdua-duaan.. hehe.. amik cuti.. ke hulu ke hilir berdua uruskan macam-macam hal. Haha.. romantik sangat kan.. sempatlah singgah nurseri kat bangi beli pokok ciku.. tak lama lagi rumahku macam dusun la selepas projek tanam sayur tak berapa menjadi.. hehe.. tinggal balik kampung lama terus layu pokok-pokok.. huhu.. selain pokok ciku bawak balik gak pokok lemon dan limau kasturi.. hahaha.. best kan hadiah besday? Hahaha...


Siap beli pokok saya ke calaqisya bangi.. dapat lah rembat sehelai blouse.. hadiah untuk diri sendiri.. belum pakai lagi.. buat raya nanti kot.. hehehe... ;) pastu baru la dapat lunch bersama-sama.. abis cuti sehari.. hehe..



Mother's day.. okey.. kami tak sambut.. haha.. call mak kat kampung je.. pastu diri sendiri takde celebrate.. hehee...


Pastu kawan belanja lunch sempena besday.. makan kat absolute thai.. suka set ni.. daun kaduk makan dengan rencah-rencah dia.. sodapppp... thank you my friend! ♡♥


Pastu geng senamrobik buat dinner plak sambut besday April & May ladies.. syok sebab coach pun May jugak.. memang meriah.. kami buat kat Steamboat & Grill Bakar Bakar Bangi. Makan memang banyak.. punah diet mak.. hehe.. ;)











Pertengahan Mei plak.. anak saya yang kecik - Dzarif - kena chicken pox.. maka maknya dapatlah cuti.. 6 hari kot saya cuti.. muahaaha... gilir-gilir cuti dengan papa dia untuk 2 minggu..





Kat rumah tanya jiran2 pasal daun mambu. Rupanya banyak kat area rumah ni.. saya tumbuk daun tu lumat-lumat dan campur dengan bedak sejuk. Pastu tapis. Baru sapu. Adik ni kemain mengamuk time sapu ubat.. Hehe.. dia rela telan ubat banding kena sapu bedak hijau daun mambu ni.. hehe..

Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan kami menjaga dia. Cuma jadi makin manja.. asyik nak bersanggit je.. huhu.. memang takde peluang nak menjahit sangat. Dapatlah siapkan sepasang baju kurung pahang yang saya potong bulan 11 tahun lepas.. hahaha... bila siap jahit rasa besar plak.. tetas balik badan.. potong 1 inci.. gi hantar jahit tepi plak kat kedai.. huhu.. time ni lah kan rasa nak je gi beli mesin jahit tepi hutang 12 bulan.. hahaha... pastu siaplah set cadar fitted single ni dengan sarung bantal.. cara ukur dan jahit saya refer blog arnieismine dan puannorliza. Payah betol takde mesin jahit tepi ni tau.. asyik ulang alik ke kedai.. hehe.. nampak tak alasan kukuh di sini..? Hehehe..









Saya masih mendiet.. fasa kedua.. ni gambar sebelum diet (Februari 2016) dan sekarang (Mei 2016) semasa mendiet. Doakan saya 60kg masa raya nanti ek.. ;)






Sekian, cerita Mei 2016 kita..

Selamat menyambut bulan Ramadhan yang penuh keberkatan. Semoga kita sama-sama dapat beramal ibadah sebaik-baiknya kerana Allah s.w.t.
Amin...
♡♥♥♥♥♡

6 comments:

  1. meriah ngan makan2 bulan mei....dah kurua eh....hehhe akak x timbang2 agak2 baju jd loose je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. timbang la kak.. pastu amik gambo byk2.. hihi... nanti lupa..hihihi.. ;)

      Delete
  2. Wah.. banyak acara bulan May. Hehe.. bestnya, makan-makan.
    Yati setuju bab mesin jahit tepi tu. Sila, sila. :)
    Semoga Zila dapat capai 60 kg masa raya nanti. Zila dah kecik la. Kipidap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. tq mendoakan daku.. hihi..
      kena buat tabung mesin jahit tepi nampaknya lepas ni.. hihihi

      Delete
  3. Semoga berjaya capai misi awak utk turunkan berat badan...
    Saya blogwalking di sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Irna.. tq tq..
      nanti saya balas blogwalking ek... :)

      Delete