Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, January 10, 2014

2014 - Home filing system ;)

Assalamualaikum..

Home filing system MamaDaniel untuk tahun 2014..
Saya memang buat filing system tiap-tiap tahun.. cuma tahun-tahun sebelum ni serabai je.. asal ada dan divider pun main recycle je kertas-kertas keras atau kad birthday..haha.. tapi tahun 2014 rajin sikit.. siap buat tagging gitu.. ini semua pengaruh home organizing bloggers.. ekeke.. DIY Tabbed Dividers ni saya ikut tutorial kat lavender's blue design.. siap free printable lagi.. :) tapi kalau nak design lain pun boleh.. google je.. macam-macam ada.. :)

Buat dua files.. sebab file ni kecik je.. tak banyak boleh masuk pun.. file pun recycle je.. ;)
Satu file biru.. satu pink.. luar belum label lagi.. ;)
Untuk bil-bil, statement hutang, belian online dan bermacam perkara melibatkan rumahtangga..
hihihi..

Ini adalah cover page depan..
 Cover depan corak cross stitch dan bow tie..
Corak bow tie boleh download kat design is yay!
Corak cross stitch tu boleh download kat minieco.

Actually these are printable wrapping paper.. boleh juga print banyak-banyak untuk wrap apa-apa pun.. ;)
Saya print buat alas almari juga.. hahahaha..

Tahun ni memang terrrajin terrrlebih..
Siap print monthly planner..
Lepas buka cover page, jumpa la monthly planner ni..
tulis la birthdays ke anniversary ke tarikh road tax kena renew ke holiday plans ke..
;)
 Suka betul tengok fail-fail ku ini..
Sebab warna-warni..
:)

Semua planner ni boleh dapat kat DIY home sweet home.. Sila klik sini... ;)
Kena rekod semua link planner ni kat blog ni.. Tahun depan senang nak cari.. hehe..

:)
Semoga tahun ini lebih terurus hidup ku..
hihihi..
Jumpa lagi!
Take care!

18 comments:

  1. Akak kan , semua husband buat. Akak malas. Akak cuma ada lejar book je. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. buku lejar pun ok kak.. saya kalau ada bisnes ok kot buat ledger.. hihihi..

      Delete
  2. terbaikkkk...tengah berzikir kat hasben nak laptop ngan printer..hehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umie Sue.. pujuk jangan tak pujuk.. lama-lama mesti boleh dapat punya... hihihihi... ;)

      Delete
  3. hehehe .. cntik la pulakk !!
    :)

    Siapa Elvy Nellysha ? Tentunya nama saya + pemilik blog Nelly The Strange ! Tapi . . .

    http://nellythestrange.blogspot.com/2014/01/siapa-elvy-nellysha.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Elvy Nellysha.. mekaceh... :)

      nanti akak terjah blog nelly ek... :)

      Delete
  4. macam cantik ja macam best ja macam nak tiru ja,,,hehehehe....

    http://nanieheartbeat.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nanie.. jom jom..jom buat jugak.. :D

      Delete
  5. Perkongsian yg bagus mamadaniel...:) sblm ni sy selalu jgk nmpk home binder mcm ni tp tak pernah jumpa yg free..bagus juga ada yg free cmni, tggl nak print je...btw i love ur filing system..nti leh citer how the file help your daily life routines...blh motivate reramai buat home binder memasing and share :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik fizah.. puas jugaklah menggoogle baru ketemu.. sebab tak tahu nama omputih binder ni kan.. hihihi..
      owh..ok... nanti saya try ek... :D

      Delete
  6. Oh what a pretty filing system. I file my things too, but my files are not nearly as pretty and I don't have a section for online shopping: I tend to pretend that I don't buy anything online heheh. Happy belated new year btw, to MamaD and family :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zara.. previously I filed my online shopping stuffs under the misc tab.. konon-konon nak sorok la.. siapa perasan kan sebab banyak sangat misc. thingy.. hahaha... ;) tapi tahun ni I want to be more transparent.. miahahaha... to myself la sebenarnya.. ;)

      Happy belated new year to you and to Milo and friends too... ;)

      Delete
  7. wow.. rajinnya zila.. akak key in semua dlm excel je.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa.. key in dalam excel lagi rajin wooo... dulu saya pernah try.. siap2 buat column lepas tu saya malas.. hahahaa.. ;P

      Delete
  8. Replies
    1. DHHassan.. mekaceh.. jom buat jom... :D

      Delete
  9. akak ni mula2 filing pastu campak2 jer kikiki... selalunya hubby yg wat filing segala document2 penting.. tp taklah secantik zila ni kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. saya selalu kumpul2 jugak.. sekali banyak baru tebuk masuk file.. :)
      Saja suka kak.. terikut2 style masa keje account dept dulu... masa keje dulu filing proper..seronok je bila cari apa pun semua jumpa dengan senang.. hihihi...

      Delete