Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, December 31, 2013

Dari 1 Januari hingga 31 Disember 2013

Projek sepanjang 2013



Sepanjang tahun 2013 saya berjaya menulis 60 blog entries termasuk entry ini.. tahun ni macam rajin sikit mengupdate.. hihi.. Sehingga saat ini, blog ini dah ada 249 250 followers yang cun melecun semuanya... terima kasih semua.. kalian memang bloggers yang baik hati dan gorgeous... tahun 2012 ada 212.. sewonok bertingkat-tingkat.. hehehe..earning nuffnang pun takdelah banyak.. seminggu dapat la collect seringgit.. haha.. biarkan dia.. nanti bila tiba masanya kita korek itu tabung nuffnang.. miahahaha tahun ni juga berjaya melaksanakan misi ke Bandung.. hihi..

Projek tahun 2013 juga tidaklah banyak.. jahit dan crochet suka-suka saja.. pencapaian paling bagus rasanya bila saya dapat siapkan Quilt untuk Adlina.. single sized quilt yang tertangguh sejak saya mengandungkan Aman (Mei 2011) dan akhirnya siap sebelum saya melahirkan adik kepada Aman (Jun 2013).. Alhamdulillah...

Tahun 2013 juga saya terjebak dalam home organizing.. sebelum ni banyak sewing room organizing je.. tapi tahun ni terjebak dengan geng-geng home organizing Malaysia.. memang seronok dan macam-macam idea dan tips yang dikongsi bersama.. Saya masih bertatih lagi bab ni.. bab home deco pun masih merangkak juga... masih belajar.. saya bukan orang kreatif.. jadi saya kena belajar semuanya.. hihihi.. dan yang seronoknya PapaD juga nampaknya menunjukkan minat juga ke arah ini.. ye lah.. hari-hari saya sebut benda ni.. lama-lama termasuk juga ke dalam hati sanubarinya.. miahahaha... ;)

Anak-anak pun Alhamdulillah... masa memula mengandungkan anak keempat saya sangat risau.. macam-macam saya fikir..macam mana lah saya nak uruskan anak-anak.. saya tiada pembantu rumah.. mak abah jauh.. bertukar tempat kerja pula.. Apapun, saya bersyukur sangat-sangat.. Allah permudahkan banyak urusan saya dan keluarga.. Saya amat bersyukur dengan segala nikmat yang Allah beri.. Semoga saya dapat menjadi hambaNya yang lebih baik dari hari ke hari.. memang itu doa saya setiap hari.. Amin...

Till then.. Selamat menyambut tahun baru 2014!
Take care dan jumpa lagi!

Love,
zila@mamadaniel

17 comments:

  1. kagum saya dgn org2 yg pandai menjahit & kreatif ni. Sebab bila tgk benda2 kraf ni, rasa tersentuh hati. made with love.

    salam tahun baru (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YanaHime.. jom la berkraf juga.. hihi.. kraf suka2 untuk diri sendiri, anak2 dan kengkawan... :D

      Selamat tahun baru juga... :)

      Delete
  2. Selamat tahun baru jugak zila... rasa mcm nak recap n collate jugak ler projek tahun 2013.. taaapppiiii malas nyer kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. akak kena buat byk collage.. projek akak banyak... saya sekeping je cukup.. hahahaha... ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Umie Sue... sikit-sikit juga... hihihihi.. :)

      Delete
  4. kagum sangat dengan hasil jahitan tu.. semoga blog ni jadi pembakar semangat saya nak menjahit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Hani.. jom kita beraktif2 menjahit bersama-sama tahun 2014 ni... :D

      Delete
  5. semoga 2014 makin bersinar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Shima.. mekaceh... sama juga untuk kak shima..semoga 2014 bertambah meriah... :)

      Delete
  6. wow! 4 orang anak, takde bibik and yet masih boleh buat home organizing and sewing- memang saya adore and tabiklah akak! next entry boleh share dah how you manage to do everything all in the same 24 hours! lya baru anak sorang tapi dah lama sangat tak menjahit.. pola favourite pun dah ke mana huhuhu sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Lya.. hahah.. tidak layak daku hendak share tips begitu.. akak pun kucar kacir.. haha.. tapi akak suka mencari peluang dan mengambil peluang yang muncul.. dapat menjahit setengah jam pun gembira melompat-lompat.. hahaha.. ;)

      Delete
  7. saya pun terjebak dengan home organizing dalam tahun 2013. Jumpa pula ramai otai2 home organizing yang tak lokek nak share ilmu dan perkara baru. Selama Tahun baru 2014 MamaDaniel

    ReplyDelete
    Replies
    1. irjune, selamat tahun baru bakal pengantin baru... ;)

      Delete
  8. Thumbs up, Zila! Banyak hasil tangan Zila, dan entri pun banyak tahun 2013. Yati ciput je. Hehe.. selamat yek, tahun 2014.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. hasil kecil2an je yati.. :) yati banyak projek mega.. selamat juga untuk tahun 2014.. semoga segala urusan Yati dipermudahkan... :)

      Delete