Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, April 13, 2012

Blue ~ Crochet ~ Patchwork

Si Biru Muda, Si Biru Tua..
Dikait bersama putih dan kelabu..
Petak-petak memang kegemaran saya..
Biru pula sentiasa di hatiku..

heeheehee..

Cadangnya nak buat sarung cushion bersaiz 16 inci..
Saya buat satu row dengan 4 variasi warna..
Bila dah cantum 4 x 4, saiznya terlebih pula..
Jadi dalam 16 x 19 inci lebih kurang..



Mungkin saya patut buang 1 row..
cuma ambil 3 row dan kait lagi tepi untuk jadikan 16 inci..
Ok ke?

Atau kekalkan saja 4 x 4
dan tutup mata
dan jadikan saja sarung cushion yang tidak 4 segi sama?

Buntu!
Bila buntu projek pun terbengkalai jadi UFO!
uwaaaaa

Tapi saya sayang si biru ni..
Almaklumlah, warna kegemaran ku.. pastu patchwork style pulak!
Cuma salahnya saya tak plan betul-betul!
uwaaaaaaa....

8 comments:

  1. buang satu row, sbb kalau lebih row, nnti nmpak menggeleber plak kan...takpelah tak jadik segi empat sama pun, jadik segi empat tepat je...

    cantik tu...berkenan jugak kat design empat segi mcm tu, dan paling penting, warna biru...owh...loike2...

    ReplyDelete
  2. hanya mampu like sbb sy tak pandai nk buat semua ni...huhu

    ReplyDelete
  3. emmm either buang or tambah, tambah row jadikan 19x19 n beli bantal baru hehehe

    ReplyDelete
  4. theroseputih@ain..
    okey ek buang satu row? hatiku juga terasa-rasa begitu.. hehehe.. mekaceh ek..

    biru mmg pujaan hati kita... :D

    ReplyDelete
  5. NoEn..
    terima kasih untuk 'like' itu.. ngeee.. :D

    ReplyDelete
  6. Kak Suzie..
    Mekaceh..mekaceh.. :)

    ReplyDelete
  7. Kak Mila..
    Saya rasa saya vote untuk buang 1 row kot.. hehe..

    maybe akan tambah lagi 2 row dan jadikan belakang cushion pula..
    ok tak? berangan dulu..hehehe...

    ReplyDelete