Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, October 30, 2011

Le Love Biscornu

My first attempt to stitch a biscornu..

After searching and asking.. i finally decided on this Le Love pattern.
The pattern is from Les grilles de Liselotte.
Thank you very much!

Masa ni baru siap stitch..
Sangat excited.. terus jahit keliling dia..
Saya ikut tutorial ni untuk cara-cara menjahit biscornu..

Saya rasa kain yang saya guna ni 9 ct.
Saya jahit dengan 2 lembar benang.
Nampak macam jarang-jarang sikit ek?
Lepas ni nak cuba guna kain 11 ct atau 14 ct pulak lah!

Lepas kita jahitkan butang, beginilah rupa parasnya..
Memang sesuai untuk dijadikan sebagai pincushion..

♥♥♥
Le Love ~ The Love
♥♥♥
yang telah selamat tiba ke pangkuan seorang teman!
♥♥♥
Hope she loves it!
♥♥♥

18 comments:

  1. Cantik & sweet lah, zila! I like! hari tu akak pun ada dpt melalui swapbot pincushion camni tp benang warna merah je. suke sgt!

    ReplyDelete
  2. cantik Zila!... pasni buat projek kita pulak eaaaa... :)

    ReplyDelete
  3. Salam akak.. suda follow belog akak..hehe...sgt cantik suma hasil kerja tgn akak.Really kreatif!!!BTW,ni link sy.. http://tatyhasbi.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. cunnye..rajin betul la pn zila kite ni

    ReplyDelete
  5. Kak Aisyah.. redwork ke? mmg cantik kan.. saya teringin gak nak buat tu.. tapi ontah bila.. hahaha...

    thanks kak!

    ReplyDelete
  6. Kak Nisa, jom jom... nak kena gi cari kain 14 ct nih.. hehe.. baru kiut kan.. :)

    ReplyDelete
  7. Taty.. terima kasih ek.. i follow u too.. :D

    ReplyDelete
  8. Noen.. time teringin (meroyan) cross stitch.. time tu jugak nak buat.. hahaha.. ;)

    ReplyDelete
  9. simple n sweet, teringin nak buat Xstitch nie..tapi last buat Xstich haritu, setahun baru siap :))


    P/S zila thanks for the award..lately asyik membzkan diri :)) blog pun dah tak update...

    ReplyDelete
  10. MamaHakimi.. guna tau nanti.. :D

    ReplyDelete
  11. Kak Maz.. kecik je cs ni.. 30 petak je.. hehe..

    Kak Maz banyak order ek sekarang.. rindu blog entry akak... :D

    ReplyDelete
  12. comel nyer....suka sgt benda kiut2 nih...hehe...cik ainaa tak pernah buat biscornu...will try one fine day... :D

    ReplyDelete
  13. cik ainaa.. try la.. cinonit jer nih.. heheheee.. :)

    ReplyDelete
  14. Cantik, Zila.
    Yati pun tak pernah try buat biscornu lagi. Sibuk je. :)

    ReplyDelete
  15. Yati.. mekaceh.. nanti try la yati.. :) kalo yati buat ni confirm sekejap je dah siap.. :)

    ReplyDelete