Kawan-kawan... Tq friends..

Saturday, March 26, 2011

'Little Garden' for Baby Syaza

"Syaza Nuha Fareesya"
lahir pada 11 Mac 2011, jam 4.12 pagi

Machine applique starts with the blue yang bulat ;)
Hand quilt around the flowers and the alphabets
Saya quilt ala-ala fluffy bun on the cream background,
suka tengok gebu-gebu camni.. hehe
Saya juga guna decorative stitch untuk quilt around the quilt dan
sebahagiannya saya quilt on the ditch


sempat serah kat Ibu Syaza beberapa hari sebelum
dia serah diri kat Hospital.. :D
Syukur dia suka quilt ni.. :D

---
The Photo Session

ini gambar anak saya semasa dia nak berposing


dan gambar ini pula semasa dia separa rela berposing
saya minta dia pegang tapi mata dok jeling ke tv jer, aish...
last-last dedeq yang volunteerkan diri..
hehe...

Enjoy your weekend!
mmmuaaahh!

45 comments:

  1. zila, ceria dan sweet utk baby girl..he he tapi model semua si hansem...

    ReplyDelete
  2. Zila, memang cute sangat.... sweet lagi! Yer lah model semua pun enchem....!

    ReplyDelete
  3. zila, cantikknya!!!sweet sangat...wah, kagum sangat dgn org yg pandai jahit quilt ni....;)

    ReplyDelete
  4. zila...tersangat cantik okey...
    gud job....:)

    ReplyDelete
  5. lawa2..gabungan color yang ceria sgt sesuai ngn baby gurl..

    ReplyDelete
  6. wahhhhh..... cantikkkk.... pinkkkkk.... one of a kind.... :)

    ReplyDelete
  7. wah ...cantik-cantik...geram tgk

    ReplyDelete
  8. jatuh cinta dibuatnya..mmg cantik

    ReplyDelete
  9. cantik.tapi ada benda2 yg tak paham.pluffy bun tu u letak ape kat dalam?

    ReplyDelete
  10. cantik! bright colours nie memang theraphy yg baik utk mata :))

    kmaz pun tengah buat quilt yg garden2 cam nie gak,now tengah hand applique the flowers :))

    ReplyDelete
  11. wah zila..sangat sangat sangat sangat cantik..kagum dgn ur works :)

    ReplyDelete
  12. Kak Shima: mekaceh... saya xde model gegirl.. ultraman pun bolehla.. tolong pegang.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Kak Dee: thanks a lot kak.. i had so many doubt on this.. tapi syukur akhirnya menjadi jugak.. :D

    model a.k.a tukang pegang.. hehehe

    ReplyDelete
  14. zaza.. thanks.. nasib baik gabungan menjadi.. masa buat tu risau memanjang... hehe..

    ReplyDelete
  15. Kak Pah.. mekaceh.. :D musim pink sekarang nih.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. Kak Suzie.. terima kasih.. jgn geram2 kak.. hehehe... :D

    ReplyDelete
  17. Kak ct N Honey... terima kasih kak.. :D

    ReplyDelete
  18. time to enjoy: kat dalam tu batting.. bila quilt mcm tu, dia akan jadi macam roti..gebu-gebu.. tu yg saya kata fluffy bun.. hehe...

    ReplyDelete
  19. Kak Maz@Hobby Mummy: kak maz nih mmg saya salute la.. hand applique tu mmg dlm genggaman akak la.. saya tenyeh dgn mesin je kak.. hihihi... x sabar nyer nak tgk.. untuk gegirl gak ek... :D

    ReplyDelete
  20. Kak Aida... thanksssss a lot sis! :D

    ReplyDelete
  21. Nureen Farhan:.. terima kasih... (malu saya...) auwww! hehe

    ReplyDelete
  22. MamaD,

    Absolutely fabulous! I can't decide which is cuter, the quilt or your boys, hahaha!

    ReplyDelete
  23. Cantiknyerrrrrrrrr... akak jelezzz

    zila.. guna batting tebal ke.. or yg biasa utk buat beg tuh yer?

    ReplyDelete
  24. Zara... thanks.. haha.. ultraman2 tu cute ker..? hahaha... sila tunggu time mereka beraksi ek.. tunggang langgang semua kusyen ku.. haha...

    ReplyDelete
  25. Kak Mila.. batting saya yang biasa jer.. saya x sure tebal dia brape la kak..

    saya ada 1 jenis lagi untuk buat runner, yg tu memang nipis sikit.. yang saya guna ni tebal sikit jer..

    kak mila.. jgn la jeles.. :P

    ReplyDelete
  26. wah! mmg suka quilt tp suka tgk hasil org sbb sendiri x pandai buat... hehehe...

    ReplyDelete
  27. Cantik, Zila. Yati salute dengan orang yang buat quilt ni.
    Hensem hero-hero Zila. :)

    ReplyDelete
  28. Kak Rosh.. try la buat sekali..mesti nak buat lagi.. hehe.. lagipun koleksi fabrik dah banyak dah tu.. :D jeles saya tgk org menyopping kain nih... hehe

    ReplyDelete
  29. Yati.. mekaceh.. hero2 di hatiku.. hehe..

    ReplyDelete
  30. aimila dear... mekaceh... x seswei tau awak jeles.. awak lagi terror dari kiter... hehehehe :D

    ReplyDelete
  31. MamaD, i ad try wat baby quilt..sila review eh

    http://wanznoen.blogspot.com/2011/04/because-of.html

    hiks tp for sure la xleh tanding ur works :)

    ReplyDelete
  32. Nureen... dah tengok dah.. cantiknyer.. 1st quilt dah cantik mcm tu, kalo quilt yang ke-3 ke-4 ke-5 confirm lagi canggih... Keep it up! caiyok2! :D

    ReplyDelete
  33. Sweet sgt2...Very2 like this...Mesti baby syaza suke sgt2...

    ReplyDelete
  34. Minatnyeeee....Kalo Qaleesya pakai mesti cantik kan...hehehe...Kreatif la Puan Zila ni....

    ReplyDelete
  35. hi,mama daniel..nk tumpang tnya, ada trima tempahan sarung bantal y design cm quilt syaza nie x? sy ingat nk tempah 5 sarung y sama u buat besday give..17" x 17" kalau ada, leh email sy? imorangecase@gmail.com

    ReplyDelete
  36. paradise card: thanks.. saya emel ek.. :D

    ReplyDelete
  37. Hi mama daniel.. boleh email saya tak pricing untuk tempah set baby quilt at noorkamela.bakar@gmail.com. Thanks

    ReplyDelete