Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, January 23, 2011

pink and green stash report

penyakit shopping kain kembali lagi..!

kali ini upon request of a mummy-to-be
who wants pink and green for her baby girl..
saya kalo bab permintaan ibu-ibu ni susah sikit nak tolak..
cuba kita kan... hehehe... :)

yang ni hasil stash hunt di nilai 3..
berbaloi-baloi sebab 2 kali patah balik ke kedai yang sama.. haha..

saya terpaksa beli selain warna pink & hijau sbb jauh nak ke nilai nun..
saya takut bila dah balik umah meroyan nak ke sana semula..
terkenang kat kain tu, terkenang kat kain ini..
tak pepasal kena hambat dengan PapaDaniel nanti..
haha...

yang kuning tu saya kenan betul..
dan biru turqoise itu sudah lama saya idamkan..
dapat jugak akhirnya..


ini pulak kain2 pink yang lain..
beli kat Cik Tini ada, kat Kak Rozi ada, dan Kam*Dar pun ada...


yang ini ikea mari.. :)
ini plak Cottage Patch mari..

eh..eh..bukan pink dan hijau saja rupanya..
hehe...
alang2 buat stash report, saya post semua gambar yang ada la..
hehe..
enjoy!

28 comments:

  1. salam..
    kain Robert Kaufman tu cantik la...
    berkenan pulak...tu beli kat nilai 3 jugak ke?

    ReplyDelete
  2. SoNice~ aah..kat nilai 3.. saya pun x sangka ada robert kaufman. dia tulis made in japan.. kedai Cotton House, tgh sales plak tu.. :)

    ReplyDelete
  3. thanks akak~~hehe..tgk kain pom sy da teruja.. lom ag tgk hasilnyer..mesti sy lompat2:)

    ReplyDelete
  4. Zila,ni mesti projek mega ni.... mmm kita sama2 tunggu! :)

    ReplyDelete
  5. murah2 tak kain kat nilai sana eks? teringinnya nak g buat lawatan sambil dot dot.. shopping ler apa lai hehehe

    ReplyDelete
  6. Lovely stash :)
    Baru nak tanya pasal Robert Kaufman, cik Sonice dah tanya. Cantik kaler nye..suke hehehe. Brape semeter lps discount? Biasa pegi nmpk japanese cotton je. Tak perasan pulak ada designer.

    ReplyDelete
  7. anis~ akak pun excited gak nih... :)

    ReplyDelete
  8. Kak Dee~ehehe.. kecil2an jer.. ;)

    ReplyDelete
  9. Kak Mila~kedai yg saya pegi ni bleh tahan la harga dia.. ada yg mahal(btol2 mahal) tapi ada yg bleh tahan lagi dgn bajet saya.. :)

    ReplyDelete
  10. Sis Azaidris~ designer fabric ni mcm terselit-selit tau.. saya pun x perasan memula.. tp sbb saya nak hijau, semua hijau saya tarik.. tu yg dpt satu.. :) hehe.. harga dia varies.. ada yg dr thailand harga mcm harga kamdar.. tp yg japanese cotton tu antara RM30-35 semeter..

    ReplyDelete
  11. nice! couldn't wait to see the outcome ;)

    ReplyDelete
  12. oo..nama kedai dia Cotton House yek..kat nilai 3..hmm..harus kena pegi buat lawatan tapak ni...
    thanx ya for the useful info...

    ReplyDelete
  13. Ween~mmg tak sabar.. balik rumah terus amik gmbr & pre-wash semua.. :D

    ReplyDelete
  14. SoNIce~mmg harus buat lawatan tapak.. hehe..

    ReplyDelete
  15. i pun ternampak rober kaufman fabric.. yummyyyy!!!!!! kain yg lain pun cantik jugak... hehehehe

    ReplyDelete
  16. Suka kain kuning tu jugak. Slalu pegi nilai beli kain langsir je. Ni mesti lepas beli kain senyum panjang je :D..

    ReplyDelete
  17. Cik Sue.. kedai tu jual japanese cotton.. robert kaufman tu pun from japan ek? saya ingat dia american.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  18. Bea.. memang tersengih-sengih.. mood pun baik jer.. hehehe...
    tapi kan.. lepas balik, rasa nyesal sbb x beli sold fabric.. bleh? hehehehe

    ReplyDelete
  19. cantik kain2 tu... tergoda... berkenan sungguh dgn kain hijau robert kaufman tu... yg lain pon comey..kalau le nilai 3 sebelah rmh.. ;P

    ReplyDelete
  20. Kak Rosh~itula pasal.. jauh nilai nu.. sekali pergi kena pilih habis2an mengikut bajet yg ada.. hehe

    ReplyDelete
  21. Hello, thanks for visiting me...and especially thank you for letting me know the name of that quilting pattern (cathedral!)...yes, that was it! One day I hope to begin sewing/quilting. Your fabrics and skills are wonderful :-)

    ReplyDelete
  22. mama D,

    kain ni semua struktur dia lembut ke keras? saya tgh cari kain yang sturdy. nak buat projek kraf semua pakai kain keras saya tgk dalam tutorial omputih.

    ada sebarang cadangan?

    ada beli kain kat kamdar tapi semua mcm lembik, tak sesuai nak buat laptop sleeve ke apa.

    really need help on what to do with the kain i bought

    ReplyDelete
  23. Josie~ thanks for dropping by.. hope to see more craft from u.. :)

    ReplyDelete
  24. AAW~ada yang cotton lembut, ada yang tebal. pelbagai nih.. saya rasa paling tebal yang hijau robert kaufman tu.

    utk lap top sleeve, saya tgk ramai crafter guna heavy cotton.. (pls correct me if i'm wrong anyone....)
    saya blom pernah buat lap top sleeve lagi.. :) kalo guna pelapik interfacing maybe kain lembut pun bleh nmpk sturdy..

    try tgk tutorial ni..
    http://www.crapivemade.com/2010/07/zippered-laptop-sleeve-tutorial.html

    mari kita sama2 try.. :D

    ReplyDelete
  25. Banyaknya kain Zila!
    Lawa-lawa pula tu. Yati tak pernah sampai ke Nilai 3. Teringin juga ke sana. :)

    ReplyDelete
  26. Cantik semua !!
    Kapan ya beli kain lagi...jadi tak tahan ni
    (kain di rumah sudah bertumpuk-tumpuk pun tetap ingin beli kain lagi XD )

    ReplyDelete
  27. Yati~jemputlah singgah ke Nilai.. kain memang banyak.. kedai pun banyak.. tp tgk harga diorg maca sama je tiap2 kedai.. cuma kedai cotton tu je saya rasa lain.. :)

    ReplyDelete
  28. Dewi Citra~ memang begitu.. setiap kali ke kedai mesti jumpa yang berkenan dan mesti di bawa pulang ke rumah.. hehe... fabric maniac.. hahaha

    ReplyDelete