Kawan-kawan... Tq friends..

Thursday, July 22, 2010

Doily for my mum..

Salam & Hi..

Saya sedang mengait doily untuk emak saya..
Untuk raya.. :)

Niat saya nak buat sepasang, tapi bila dah buat satu ni.. rasa macam payah jugak pattern ni untuk beginner macam saya. So saya decide buat satu dulu la..Blom siap sebenarnya ni, ada lagi 1 round lagi..tapi x sabar nak tayang kat sini.. hehe..

Saya tunjuk kat kakak saya..
dia kata.. "mak oi..kaler...menyerlah nyer..."
alamak.. adakah maksudnya warna ini tidak cantik?
aduh.. i always have issue with color... saya tidak bijak memilih warna..
pada saya semua warna adalah cantik.. waakakakaka....
apa pun.. beauty lies in the eyes of the beholder..right...?

This pattern actual named is White Fan Doily. I took the pattern from freepattern.com.
Memang cantik warna putih..
Tapi oleh kerana saya punya bukan putih, maka namanya ialah Bright Purple Fan Doily..
hehe.. suka suki jer bagi nama.. hehe..

Harap-harap mak suka la hasil kerja tangan anaknyer yang tak seberapa ini..

4 comments:

  1. dah siap..dah siap... hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. eh cantik la fuscia color tu... saya pun tak pandai nk pilih color...

    ReplyDelete
  3. zila, tunjuk la hasil yg dah siap tu. nak tengokkkk!

    ReplyDelete
  4. cik faizlily.. cantik ke.. hehehe.. tq.. (tersipu-sipu nih..)

    cik dura.. hehe.. bleh bleh... tak sempat buat en3 lg nih.. :)

    ReplyDelete