Kawan-kawan... Tq friends..

Monday, March 22, 2010

My First Tawashi : Crochet pulak....


Salam & Hi..

Heeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeheeeeeeeeeeee
Gelak dulu.. Sebab gumbira.. Menjadi jugak saya belajar mengait.. hehe.. Dah lama berangan sebenarnya.. tapi simpan jer dalam hati sebab macam tak yakin boleh buat.. Saya pernah buat crochet suatu masa dulu.. masa lepas UPSR..haha.. dah berbelas tahun dah tuh...

Saya sangat teruja tengok blog My Tinker Space, Bila Aku Buat Crochet dan blog-blog lain berkenaan crochet nih.. Tutorial ni pun saya amik dari blog-blog ni..
So, last week, I went to shop a couple of hooks & some balls of yarns..
Saya terus gamble, gi kedai, tanya itu ini, nasib baik auntie tu rajin melayan aku.. hehe... dan inilah hasilnya.. Tawashi pertamaku....


Model-model yang banyak 'membantu' sepanjang sesi fotografi..

Sebenarnya tawashi saya ni sangatlah comel sizenya.. Saya tak tau camner nak jadikan dia besar.. Ada cikgu di luar sana yang boleh membantu?? Arigato...

5 comments:

  1. Comel! Jadik jg kn?? If nk tawashi tu besar guna jarum saiz 3/4 or bsr skit. Anyway, congrats :D

    ReplyDelete
  2. Tq Kak Aisyah.. yang ni saya guna jarum size 3.. ok.. nnt nak try lagi.. tq ek..

    ReplyDelete
  3. MamaDaniel boleh tambah rows dia. Mungkin lagi 6 rows boleh buat dia besar lagi...;)

    ReplyDelete
  4. Kak Sulela.. tq for the tips...

    ReplyDelete
  5. Benang saya guna bat tu tebal rasa yer compare to MamaDaniel pakai.

    Suggestion Aisyah ngn Sulela semua ok.
    Satu lg if nk cuba, bole guna benang tebal skit.

    If dh pakai benang tebal normally kene la pakai jarum size besar skit. So naturally jd besar la Tawashi tu :)

    ReplyDelete