Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, April 24, 2016

Fit 2016 : saya nak kurus juga...

Assalamualaikum..
Apa khabar?
Saya sihat..
Cuma belum kurus lagi..
Hahaa
.
.
.
Walaupun belum kurus selimm melim.. tapi Alhamdulillah.. saya dah tamat dah program diet 60 hari... program nak kurus secara sihat.. jaga makan.. bersenam 5 kali seminggu.. setiap sesi dalam satu jam.. ambil supplement juga..ada coach dan support group online.. alhamdulillah.. selama tempoh tu saya dapat turunkan 5 kilogram. Target mengarut saya adalah 10 kilo.. haha.  Tapi sebenarnya saya bajet dalam 6 kilo la.. Saya sedar keupayaan diri melawan nafsu nafsi.. sedar kekuatan untuk bersenam tak seperti orang lain.. hehe.. jadi saya amat bersyukur dapat turunkan 5 kilo tu.. saya rasa sihat. Bersemangat. Kalau dulu ikut senamrobik lompat pun tak mampu. Sekarang alhamdulillah.. memang tak sangka boleh buat. Saya ni suka senam beramai-ramai. Jumpa kawan baru.. hehe.. suka bersosial gamaknya.. hehe.. alhamdulillah.. syukur juga papadanielku sangat memahami.. memang dia layan je semangat nak selimm melimm ku ini.. haha..

Sebenarnya.. dari dalam diri.. saya fikir saya masih bam bam.. saya tak perasan saya susut dari segi fizikal. Sebab hari-hari tengok diri macam sama je.. pakai baju pun yang sama.. cuma bila dapat pakai baju lama balik yang kain nya stuck dulu.. rasa seronok betul. Berbaloi rasa mengerah tenaga minta nyawa masa bersenam.. hehe.. lagi terasa susut bila bergambar ramai-ramai dengan kawan-kawan.. memang rasa eh eh.. dah sama besar dengan kawan tu la.. hahaha.. perasan cun sekejap.. haha.. 

Saya akan start semula program 7 Mei ini..saya perlu lagi bimbingan coach and crews. Mereka memang banyak membantu. Semoga dapat selimm melimm masa raya nanti.. hehehe.. wish me luck..!
Jumpa lagi..
♡♡♡♡♡♡
Take care ek!

6 comments:

  1. phewit... tahniah
    In shaa Allah, lepas ni another 5kg kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak.. doakan daku ek... :)

      Delete
  2. So happy for you, Zila.. Clap, clap.. untuk Zila..
    Untung ada coach boleh assist.
    Yati ni, susah skit. Self trained. Umpama melawan arus sungai yang mengalir, sebab on medication tiroid kan.
    Apa pun, best of luck, Zila.. lebih sihat dan fit dari sebelum ni pun dah satu pencapaian yang boleh dibanggakan. Tahniah! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. jom training sama2.. :) :) :)
      tapi saya tak layak jadi coach la.. jadi buddy je... hihihi

      Delete
  3. Replies
    1. kak.. belum kurus kak...
      harap raya nanti dapat kurus.. kikikiki.. sbb nak balun lauk raya..hahahha

      Delete