Kawan-kawan... Tq friends..

Thursday, December 3, 2015

Projek 2015 : Tuna Can Pincushion

Assalamualaikum..
Projek kecil lagi...
Lama dah siap ni..
Tapi takde idea nak bercerita..
Hehe..
Pincushion ni berasal dari tin tuna..
Projek berinspirasi dari blog crazymomquilt... siap dia share tutorial.. saya follow je.. hehe..

Saya memang suka projek recycle begini.. fabrik pun kawan saya bagi.. lebih jahit baju kurung dia.. hehe.. lace tu pulak lace lebih masa jahit projek alas kecik dulu..
Pincushion ni dah selamat sampai kampung.. mak saya datang haritu.. berkenan plak.. terus dipinangnya bawak balik.... hehe..

Ini pula pincushions belum jadi.. dok try test lagi.. dua-dua nampak tak berapa berseri lagi.. saya try letak ric rac keliling tu.. tengah cari idea.. mungkin dua-dua pun kena reject.. hahaha.. buat lain.. hahaha..


Okeylah.. jumpa lagi.. harap dapat buat projek kecil lagi sebelum 2016 muncul.. agak sedih sebab tahun 2015 ni banyak projek tak jalan.. takpe.. ada rezeki tahun 2016 kita siapkan..

Tata..
;)

14 comments:

  1. Wah comelnya..
    Mcm nk try je, kebetulan ada tin tuna kt umh ni..
    Tp adakah akn menjadi mainan hafni nanti? (Pantang nmpk benda comel, mesti nk amek main) huhu

    p/s: sy dh hbskan kain perca, Tp xbuat patchwork, buat bantal, hahaha.
    Link entri..
    http://menggapaicintailahi.blogspot.my/2015/12/diy-bantal-kusyen-sofa-dari-kain-perca.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang akan jadi mainan.. tapi sekejap je.. nanti anak2 boring kita kutip balik.. hihihi... saya selalu sorokkan.. hahaha.... ;)

      habis kain perca kena sorok dalam bantal ek.. hihihihi... dah habis tu boleh start koleksi baru.. ;)

      Delete
  2. Comei, projek recycle camni.
    Yati pula banyak botol kaca bekas nescafe, dok mengumpul dalam almari, mana tau, someday will be useful. ;)
    Takpe Zila, tak banyak projek pun. Tapi kan banyak accomplishment Zila, contohnya dah bole jahit baju kurung tu kan. Sangat berguna tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka simpan botol2 yati.. berangan nak buat bekas butang la.. buat pin cushion la.. pastu hias2 dengan reben.. hehe.. berangan dulu.. :P

      Delete
  3. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. cik ainaa... long time no see... cik ainaa apa khabar... ?
      tq tq...

      Delete
    2. kabar baik..alhamdulillah..ada je..hihii

      Delete
    3. Hehe... alhamdulillah... singgah lagi ek... ;)

      Delete
  5. Comel plak pincushion tuh.. dari dulu akak nak buat satu, tapi x pernahnyer siap hahaha

    Akak tag zila yer http://blogrimbun.blogspot.my/2015/12/10-soalan-daripada-puan-siti-munirah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. bestnya main tag2..mmg lama dah xde benda gini kan.. nanti saya jawab ek kak.. :)

      buat lah kak.. saya ada 3 tin tengah tunggu saya menyeru..hahahaha

      Delete