Kawan-kawan... Tq friends..

Friday, October 19, 2012

Sebuah kisah ditinggalkan..

Kisah ditinggalkan selama 10 hari.. 
Pertama kali dia buat passport..
Pertama kali dia ke luar negeri..
Terus dapat terbang jauh ke kota London
Rezeki dia..
Bertugas sempena Malaysia Week di sana..

dan
kerana ke sana
saya paksa relakan dia
melawat kedai ini..

hehe..
kesian dia..
tapi nasib baik
kedai ni sangat dekat dengan tempat event..
:D

Apa yang dia beli?

 3 buku benang dan 4 batang hooks..
hehe..
Ini je yang mampu..
kalau gaji dalam pound sterling, mungkin boleh borong lebih kat sana..
hahaha..
masa beli ni pun, dia call dari sana..
dan tanya satu-satu..
takut tersalah beli..
hehehe..

Suka betul dengan Clover Soft Touch Hook ni!

Cekau 4 batang hooks dengan saiz berbeza.. Satu batang 4 pound.. kira ok la tu.. hehehe..
Ini pun survey website dia baru tau harga.. Hook lain lagi mahal wo..!
:D

 hehe..
ini lah dia..
orang yang tinggalkan kami..

Gambar PapaD kat kedai tu..
sebagai bukti dia memang ke sana..
Dia paksa salesgirl tu amikkan gambar dia!
haish!

hahaha..

Apa pun, terima kasih Papa..
Terima kasih bersusah payah membeli benang dan jarum kait tu..
Mama suka sangat-sangat!
Lain kali bawa Mama dan hero3 kita ke sana ek..
:P
hahaha
berangan!!

oklah!
Take care!
Jumpa lagi!

30 comments:

  1. wah, best lah Zila, husband belikan hook dan benang! Bila la kita sendiri nak sampai sana, yek. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. dia memang kena belikan.. sebagai upah kena tinggal lama kan...huhuhu...

      entah bila la kita nak ke sana yati.. passport pun xde.. haha..

      Delete
    2. Hehhe.. betul, betul, betul.
      Mai sini lagi hari ni, tengok clover soft touch hook. Nanti Yati pun nak sambar la satu. :D

      Delete
    3. Yati.. saya rasa ok clover tu.. mcm tulip gold pun ada gak rasanya.. hehe.. yang kak Aisyah baru sambar tu pun nampak menarik tau.. hihihi

      Delete
  2. bestnya kalau dapat pergi sendiri kat kedai tu kan?tgk gmbr pun dah mcm bestt...lepas ni mesti lagi laju la mengait kan zila?dh ada hook baru...(4pound tu kalau duit kita brp ye?he2..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Lia.. kalau dapat ke sana, bukan kedai ini sahaja kita serbu.. hihihi.. berangan... hahaha...
      4 pound tu dalam RM20.00 cik lia.. time dia pergi ni 1 pound = RM5. agak tinggi rate dia..

      Delete
  3. MamaD
    Baru 10 hari dah layan jiwang eh..tak tau la 100 hari cemane..kui kui kui
    ada beze eh pakai hook mahal ni?
    brand clover mmg mahal, penah tanya kat Yee Button, satu set sampai RM200 lebih..mak pengsan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Shiedah.. dalam pantang lagi lama kena tinggal kat kampung... hehehehe...

      makcik tak berapa gheti nak bezakan hook ni, almaklumlah, bukan pengait tegar pun.. saja gataii nak memunya.. hehehe..

      Delete
  4. standby je la duit kumpul la bape tahun then pegi sendiri ye :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Dee.. tunggu anak3 ku besar panjang la baru dapat kumpul duit dan pergi melencong.. hehehe... sudah aktif berbelog semula ke?? :P

      Delete
  5. zila, kalau dapat gi tak nak balik dah.... ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Shima.. kalau banyak fulus memang nak gi.. hehehehe.. ;P

      Delete
  6. Saya tak tau mcmana nak menzahirkan perasan jealous saya ni... serius jeles...hehehe... saya pn nak jg benang n jarum dr london tuh.... hahah. tp klo saya dapat benang tu mesti bertahun2 simpan dalam kotak kaca sbb sayang nak guna.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Aiza.. setakat hari ini benang-benang itu masih ku tenung... sayang sangat nak guna.. hihihi... jgn la jeles.. kalau saya yang pergi baru bleh jeles.. ekekekeke... :P

      Delete
  7. Replies
    1. Noen.. malu juga dia nak ke kedai tu.. sesorang je dia pergi.. tak ajak kengkawan pun..hihihi...

      Delete
  8. wawawawa... sya nmpak ader org tu sengeh smpai tlinga... sb dpt ole-ole idaman hai weehaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. eRiNsz.. hehe.. sengih la jugak... :P

      p/s: susahnya nak eja nama awak... ekekeke... :P

      Delete
  9. kesian gambar papaD, terang2 kena chop dik mamaD hahaha

    bestnyer dapat buah tangan benang n jarum tuh, pasni boleh rancak berprojek crochetlah yerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. kang kalau tak chop gitu, terlebih glamer plak dia! ekekeke.. nak kaburkan takut macam org salah plak.. hihihi..

      Kak Mila.. takde la rancak sgt.. rancak tidur baring jugak nih.. hahaha

      Delete
  10. bestnyer dpt buah tgn dr jauh...jeles gak ni... heheh...soft jer nmpk benang2 tu...*drooling*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ainaa.. ciput je... usahlah jeles... hihihihi..

      Delete
  11. Zila, cantiklah benang2 dia.. kalau akak, mesti sayang nak guna.. hehe..
    akak pernah pergi sana masa kecik2 dulu... rugi lah time tu belum pandai cross stitch, kalau tak mesti dah rembat mag cs banyak2.. hehe.. (tahpahpa lah kan... umur 7 tahun masa tu, membaca pun tak pandai lagi.. hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa dah sampai London?? pergh... kecik2 dah terbang jauh... syioknyer... saya ni passport pun takde.. hihihihi

      Delete
    2. aah Zila... duduk kat sana setahun.. tapi rugi lah Zila, pergi masa kecik, tak brp ingat sangat.. gambar pun ada sikit2 je... Memang teringin sangat nak pergi lagi...

      Delete
    3. Kak Nisa.. bestnyer... setahum kira lama tu kak.. bestnya.. mesti merasa semua 4 musim tu kan.. xpe kak.. ada rezeki insyaAllah, sampai lagi ke sana.. :D saya lepas ke Bandung pun dah seronok sgt rasanya! hihihi.. sana pun byk benang kait.. ngeeee... :P

      Delete
  12. wow, nape tak ikut?? hihi.. great findings! and how nice your hubby belikan all those.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alviana.. tak mampu nak ikut... huhuhu.. :P

      Delete
  13. Hahahah baru 10hari ...kalau macam akak ni ha baru yer...nak minta upah pun dah boring heheheheh.Hubby akak x pernah pergi cari tempat mcm tu tak pernah jumpa dia kata ...hhhuhuh...jangan simpan tau , buat projek lepas tu tayang2 la ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. akak punya kena tinggal mana boleh lawan.. hehehe..
      saya carikan kedai tu dari sini.. saya siap kaji peta london tau.. hahaha.. kronik tak?
      Masih simpan kak.. belom ada projek mega.. kuikuikui... :P

      Delete