Kawan-kawan... Tq friends..

Tuesday, September 25, 2012

Bunga-bunga biru...

my blue flowers..
now bloom in the garden...

muehehehe
;)

Baru setakat ini yang berjaya dicantum..
Ini pun setelah mencuba menjahit hexagon dalam kereta
dan berjaya..
tak sangka kan...
sekarang saya sedang mengusahakan hexagon untuk keliling bunga-bunga ni..
untuk menjadikannya berbentuk 4 segi..
mungkin 4 segi sama..
atau mungkin 4 segi tepat..
belum tahu lagi..
hehe..
kena siapkan dalam Disember 2012!
kalau tak siap, takde peluang nak dapat hadiah..
hahaha..
suka betul dengan hadiah!
hahaha...
Chaiyok!

28 comments:

  1. fabric putih tuh guna cotton ker... cantiklah.. ada bunga2 nampak timbul gitu.

    rajinlah zila buat hexies ni.. akak ni teramatlah malas nak berhexiesss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mila.. yang putih tu pun cotton. kat cottage patch ada jual.. saya suka cotton mcm ni.. solid yang tidak solid.. hihihi..

      rajin buat hexy ni sebab skrg takde peluang pegang NV30.. huhu..

      Delete
  2. Replies
    1. zaza.. haha.. biru dah mata hitam mu... hahaha ;)

      Delete
  3. Lawa sangat. Dulu kecik2 Akak Ada selimut hexagon ni. Chaiyok3 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Suzie.. mekaceh... saya ingat dulu2 masa aktiviti puteri Islam kat sekolah, ustazah ajar buat hexagon ni.. :D yang ni tak mungkin jadi selimut kot kak.. jadi alas meja kecik je kot.. hihihi

      Delete
  4. waaa...kagum giler..sy xsesabar ni kot nk buat bende kecik2 cam gitu...owh no..jeles tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noen.. jahit baju, jahit zip lagi memerlukan kesabaran dan ketabahan.. lagi ai kagum u!.. ikhlas daripada org yang masih fobia zip.. hehehe..

      Delete
  5. Your flowers are so great. i love blue hexagons all way`s.
    Liebe Grüße Grit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grit.. thank you! can't wait to see yours! :D

      Delete
  6. terer lah boleh menjahit dlm kereta... kalau akak dah uwek2 dlm tu.. hehehe...
    p/s: zila, akak nak pengsan dgn word verification ni...dah 5 kali cuba..kui2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa @ Yoon ... dulu ingat macam pening jugak tau.. mcm membaca.. tapi rupanya tidakkk kakkk (sambil menggeleng-gelengkan kepala dengan bersungguh-sungguh nih..) hehehe.. tapi slow sikit la.. sebab bila encik drebar break saya pun kena la tarik itu jarum jauh-jauh, takut tercucuk.. hahaha...

      p/s: ada lg ke word verification ni? ingat saya dah lupuskan dah.. huhu.. akan saya lupuskan segera.. hehe... :D saya pun tak suka benda tu.. bular biji mata nak mengenalnya.. hihihi

      Delete
  7. Wahhhh!!! Biruuu!!! I likeeee...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sulela.. hehe.. mcm biasa.. biru menawan kalbu.. hihihi... ;)

      Delete
  8. Lovely combination.... Making me wanting to do some hexagon work.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Anic.. jom.. jom.. lets join the club.. hehe.. :D

      Delete
  9. Good idea to remove the word verification... let me check if I have that... i too pengsan... somehow never get it right the first time.. wonder if it is something wrong with my eye sight.. LOL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Anic.. sometimes its really difficult to read.. susah sangat.. huhuhu..

      Delete
  10. hmmm tgh bayangkan...mcmana mamadaniel menjahit dlm kereta... mmg terer.. hee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Aiza.. cuba la bayangkan.. menjahit sambil terhuyung-hayang.. hehehe.. pastu cek mata, power spect naik.. padan muka den... ekekeke...

      Delete
  11. Maknanya, jahit tengan ya Hexies tu? Waiya.. kagum Yati.
    You can do it! Chaiyok Zila!
    Word verification tu, kita boleh refresh kalau kabur atau tak nampak huruf apa. Sebab bila Yati keluarkan kat blog, terus masuk banyak komen spam. Macam ada robot yang boleh detect mana blog yang tak letak, cepat je dia hantar. So, takpe, better kekalkan, Zila. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati.. aah.. jahit tangan.. dah lama tak menjahit dgn mesin... kesian mesin kita.. huhuhu..

      Banyak spam masuk ek yati? ish.. lagi tak suka kalo iklan2 masuk by anonymous kan.. mmg geram jer.. huhu.. saya cuba dulu.. kalao spam start masuk, kita start balik la word verification tu ya kawan-kawan.. hihihi...

      Delete
  12. cantik...sejuk mata memandang...caiyok Zila! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik ainaa... mekaceh... doakan saya terus bersemangat dan kekal sihat.. hihihihi... ;)

      Delete
  13. very pretty!!! Love the fabric and colour combination, Zila.

    ReplyDelete
  14. Thanks sis FarahLin... (* blushing *) hihihihi

    ReplyDelete