Kawan-kawan... Tq friends..

Wednesday, August 15, 2012

Macam-macam crochet...

Salam 26 Ramadhan..
sungguh pantas masa berlalu..
sedar-sedar dah tiba di penghujungnya..

Inilah aktiviti crochet kecil-kecilan saya..
Saya mengait dalam kereta..
Saja..
Untuk mengurangkan dosa..
Daripada saya asyik menyumpah seranah  mengomel tentang pemandu kereta lain di jalan raya, baik saya duduk diam-diam mengait.. lagipun cik abang saya tu bukan banyak cerita pun.. Penat saya bercerita, sahutnya cuma sepatah je.. Itu pun ikut nasib... kadang-kadang cuma hmmmm jer.. hehehehehe...

Crocodile stitch.
Macam sisik buaya tak?
WIP lagi..
:D

Dress cinonit..
Ikut pattern book mark..
Tapi macam agak gemuk untuk jadi book mark..
hehehe..

Purple Roses

Untuk kakak ku nan seorang itu..
hehehe..
Nak buat brooch.. tapi tak siap-siap juga lagi.. raya dah nak dekat nih.. aiseh...


Saja-saja try crochet head band..
Tapi malang.. kecil sangat..
Tak muat kepala makcik!


Sekeping cuma..
Agak rumit bagi diriku yang tidak terror ini.. huhuu..
Geram tengok Kak Aisyah Helga punya cushion cover dengan design ni..
Tapi apakan daya.. makcik tak mampu..
Siap terus amik gambar dalam kereta.. Sori.. blurr..


Baru beli.. satu je.. sebab macam geram tengok warna biru.. hehe..

Oklah..
Setakat ini sahaja..
Jumpa lagi..

Balik kampung tetap akan ku angkut jarum dan benang..hehehe..
 
Selamat Hari Raya
Maaf zahir dan batin..
:)
 

14 comments:

  1. Lawa crocodile stitch tu. Yati tak try lagi.
    Flower Garden tu benang daiso ke?
    Selamat hari raya Zila, maaf zahir batin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati..selamat hari raya.. maaf zahir batin juga..

      Yati try la.. best la buat crocodile st tu.. :D tapi makan byk benang..
      Flower Garden tu benang Daiso.. :D

      Delete
  2. wah zila! byknya hasil walaupun mengait dlm kereta.. kalau akak memang tak dapatlah... fenin...
    ok jugaklah cik abg tu menyahut... abg akak, penat je akak pokpek2 dia khayal entah ke mana...hihihi
    cantiklah headband tu, kalau tak muat kepala acik, mesti muat kepala alisha, kan... hehe.. brooch tu pun cantik jugak.. kemas hasil tangan Zila.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nisa.. dulu saya pun ingat saya akan pening.. rupanya tidak sama sekali.. :D kalau membaca confirmed pening.. hehehe.. (nampak sgt malas membaca.. wakakaka)

      cik abang kita mmg pendiam nampaknya kak.. pendiam dgn kita.. dgn geng dia bukan main meriah lagi.. hihihihi

      alisha.. headband acik tu tak kemas lagi la.. malu nak bagi orang... huhuhu... ;)

      Delete
  3. hmmmmmm, samalah zila.. he he, wah..boya dah mendarat, semua cantik.... untuk kakak sorang ni mana zila... ngeh2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Shima ku nan seorang.. besday bila??? ekekekeke....

      Delete
  4. cantiknya crocodile stitch tu zila..i likeee! tak pernah try pung..dan sememangnya tak terror crochet sangat..hehe

    selamat hari raya..maaf zahir batin zila! take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Marie.. saya ingat crocodile tu susah jugak.. sbb baca pattern tak paham-paham.. last last saya you tube kan ajer.. :D senang rupanya.. ekekeke.. psikologi je kan.. ;)

      Selamat hari raya cik marie.. maaf zahir batin.. :D

      Delete
  5. Replies
    1. Sis FarahLin.. salam aidilfitri juga... :D

      Delete
  6. Selamat Hari Raya to MamaD!!! Have a blessed and safe one!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zara, selamat hari raya aidilfitri mulia... :D

      Delete
  7. bagus sekali blue crochet dress .. :)

    ReplyDelete