Kawan-kawan... Tq friends..

Sunday, August 1, 2010

A Dream Come True

Terima kasih yang tidak terkata untuk suamiku...
(heeeee.....ayat skima....)

Tq papa..
Tq sebab sudi gi minta papan kat saw mill,
Tq sebab sudi tebukkan lubang-lubang kat papan tu, and
Tq sudi potong-potong chop stick yang kita beli kat carrefour tu..

Tq sebab sudi melayan permintaan mama ek..
Tq.. tq..tq..

Inilah dia rak benang yang Mr Husband buatkan untuk saya..


Ini pulak rak benang untuk mak saya...


Also a big thank tu instructables.com for the great tutorial..

Jom buat rak benang ramai-ramai...


memula gi saw mill berhampiran dan minta papan yang bersesuai saiznya
pastu drill lubang secukupnya
pastu sebab nampak panjang sangat, kita potong dua
pastu letak batting
pastu balut lah dengan kain
sebab takde stapler canggih, maka sila dapatkan thumb tack yang mencukupi
beli chopstick, potong ikut selera
dan raut sikit hujungnya supaya senang nak ketuk
pastu..
pastu..
pastu..
susun la benang..

susun benang bagi la kat Daniel..
memula dia geram..
pastu dia suka..
hehe..
syok la dia mengemas benang tok mak yang banyak tu..


ini saya punya.. baru selesai sesi fotografi.. blom letak benang lagi...
ala.. benang ciput jer.. hehe..


pastu.. Danish pun interview la tok mak..
hehe..


hehe
hehehehe
hehehehehehe
sukanyer
... saya dah ada rak benang sendiri...
hehehe

12 comments:

  1. hehehe....ni kena masak sedap2 la pas ni untuk encik husband ya.....

    ReplyDelete
  2. hehehe...kalau boleh cam nak mintak buatkan satu jer untuk kita pulak. agaga..cam tak malu jer bunyinya..anyway tahniah kerana dah memiliki rak benan tu. cute betol!!!

    ReplyDelete
  3. Baiknya En Amin.... Support hobi ko...

    ReplyDelete
  4. mama nuriel.. saya tak pandai masak.. ekekeke...

    aimila.. tq.. apa lagi.. kecek la kat encik suami aimila.. hhihi..

    mamahakimi.. dia kat tak byk ckp.. dia layan je ngada-ngada aku.. kih kih kih..

    ReplyDelete
  5. ohh sungguh cantik ...... !!! very creative

    ReplyDelete
  6. tq cik ann.. tak kretip pun.. kami ikut instruction sejujur-jujurnya.... hehehe

    ReplyDelete
  7. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

    ReplyDelete
  8. zila, label tu sy tempah kat sini
    "http://purple-dungeon.blogspot.com/".

    ReplyDelete
  9. dua je ke zila rak benangnya?hehehe.. tersusun je nampak..kalau tak berselirat benang2 dlm bekas kan.

    p/s:tgk mak zila mcm tgk zila..sama
    sebijik hehe

    ReplyDelete
  10. tq aimila.. sedang berurusan dgn izue nih... hehe..

    tq akmal... dua je la.. cukup la untuk 75 benang..
    p/s. haha.. ramai org cakap macam tu.. so, bila dah umur 60 nanti, rupa saya macam mak saya la kot.. insyaAllah... :)

    ReplyDelete
  11. Wah Zila, ni bolih buat bisnes sambilan ni...... Kemas dan simple!
    KD pun tak de lagi cam ni.... nnti nak pujuk enhubby lah pulok...!

    ReplyDelete
  12. kak dee.. bisnes ke? hehe.. saya ni x pandai meniaga.. huhu...
    pujuk kak dee.. jgn tak pujuk.. buat yang besar terus..senang.. hehe..

    ReplyDelete