Kawan-kawan... Tq friends..

Saturday, October 26, 2013

Selamat hari lahir tok mak!

sweet seventy mak!
sayang mak sangat-sangat!
:)


potong kek dengan cucu-cucu..
early celebration masa aidiladha aritu..

mak..selamat hari lahir..
segala doa yang baik-baik hanya untuk mak dan abah..
dan semoga Allah makbulkan segala doa mak dan abah..
amin..
:)


ini projek menjahit dengan mak..
buat sarung bantal..
mesti lah sepasang kan..
untuk mak dan abah..
hihi..

:D
oklah..
sehingga jumpa lagi..
sayangilah mak dan abah kita
:)
Take care!
♥♥♥♥

Sunday, October 20, 2013

kemas laci.. laci kemas

Assalam..

Mari lihat laci..
Baru siap balut kotak..
Actually..bukan senang nak balut kotak-kitak ni..
Puas saya menggoogle..mencari cara yang paling mudah..paling jimat kertas.. dan paling cun.. hihihi
Jadi inilah hasilnya..

Laci kat office..
Office baru..
Jadi sebab tu la barang tak banyak lagi..
Tengok la dua tiga bulan lagi..
hahaha..


Kemas tak?
Harus tayang masa kemas ni..
Nanti dah ribut taufan melanda.. mana sempatnya nak susun-susun pen ni..
hahaha..



Yang last ni tak siap lagi balut..
Kena ke kedai lagi mencari matching wrapping paper.. macam tak cun pula semuanya kotak-kotak.. kena la ada bunga-bunga sikit.. tak pun design hati hati ke.. hihihi...
ini adalah divider untuk laci meja jahitku..kena tambah lagi.. tak cukup divider lagi..

Cara nak balut ni saya buat lebih kurang style stoonybrookhouse.. 
Nanti dah siap ai tayang ek..
Hehe..

Aduhai.. rindunya kat mesin jahit..
Bila la nak menjahit semula ni..
Owh.. windu...!
hihihi..

Jumpa lagi!
Take care...
♥♥♥♥

Wednesday, October 16, 2013

Amar Danish is now 5!

Selamat hari lahir Amar Danish..
yang ke lima..
macam baru je rasa melahirkan dia..
hehe..


Amar Danish yang sangat playful..
Dia lah yang paling suka bergurau..dan dialah yang paling kuat melalak..
Jangan la abang niel dia marah sikit.. sentap memanjang.. 
kalau mama marah.. dia gelak-gelak je.. bukannya takut pun.. haishh...
Gambar tu dia sedang berlakon jadi baby yang kena bedung.. sambil dibedung sambil buat gaya baby berbunyi.. (dapat bayangkan tak? hehehe...) mama la yang melayan dia main tu.. haha..

Muka Dzarif macam muka Danish kan?
Nanti Dzarif dah besar kita tengok balik ek..
hehe..

makan pun nak abang suap.. haha.. budak manja!

Selamat hari lahir Amar Danish sayang..
Semoga menjadi anak yang soleh.. sihat sejahtera, bahagia dunia dan akhirat..
Papa, Mama, Abang, Aman dan Dzarif sayang Amar sangat-sangat..

:)

♥♥♥♥

Friday, October 11, 2013

Orange Peel MamaDaniel

yang baru ada 27 blok..
hahaha..
belum berkembang mekar lagi blok-blok ini..
hahaha..
layan...


time semangat kemain lagi.. hari-hari pulun menjahit dalam keta..
tapi sekarang dah tak berapa semangat dah..
huhuhu.. memang rajin menambah ufo kan...
muahahaa..


akan mencari semangat itu kembali..
akan siapkan suatu hari nanti..
fighting!
hahaha..

Selamat menyambut Aidil Adha minggu depan..
Jaga kesihatan ek.. makan daging berpada-pada ek.. hehe...
Jumpa lagi..Take care!
♥♥♥♥

Wednesday, October 9, 2013