Kawan-kawan... Tq friends..

Monday, March 30, 2009

My Kitchen Accessories

Salam & Hi..

This is what I've done to the 12 Triangles block. Ok tak?
This one will go to my kitchen. Cover untuk dapur ku yang jarang digunakan.. almaklumlah.. aku ni sgt la 'rajin' memasak.. hehehe..


Aku buat ni jugak untuk dapur aku...
Nak kata matching xdela matching sgt..
Border dia jer yang matching.. hehe..


Berseri sikit dapur aku. ada color pink & purple. kalo tak black & white jer [kuasa veto abe ku... ;) jgn marah ek bang..]
Take care & see u all....
Luv,
-zILa-

Monday, March 23, 2009

Yahooo... saya menang...!

Salam..

Hai everyone..

Bukak2 blog je pagi ni dpt ucapan tahniah dari Fida & Mas.
Aku menang giveaway dari Maya rupanya...!
Tak ku sangka!! Hehe.. Gumbiranya hatiku...


This is what i won.. Thanks MAYA..

Thank you very much for choosing me as the winner.
Aku tak sangka betul...! Eh.. aku mimpi ke?
Eh, sapa nak tolong cubit aku nih? Cubit la..
Eh, aku x mimpi la.. aku menang.. Yahooo...!!
Yahooo...
-zILa-

p/s : Maya, saya dah terima dah.. Tq ek..
Saya suka sgt!.. Sayang plak nak guna.. hehe..
Kawan2 lain dah terima blom? Tahniah jugak ek..

Wednesday, March 18, 2009

Giveaway by Maya..i want.. i want!

Hai Friends,

I saw Fida joining this give away, so I want to join too. Maya's pouches so adorable.. I'm aiming for no. 3. check it out ..



http://my.crazyartzone.com/a1_index.asp?file=view&viewid=491

Luv,
zila

Tuesday, March 17, 2009

Giveaway in Spring.. i want..i want..!

Hi friends...

I'm signing up for this giveaway..

http://quiltingranny.blogspot.com/2009/03/spring-has.html

Jom la kita join ramai2..

Luv,
Zila

Friday, March 13, 2009

Tulip Lady Fingers

Salam & Hi...
I got this block from http://quilterscache.com/
(Thank you very much to them.. You can find a lot of pattern here. Check it out..)


Size : 12"

But a bit disappointed because I chose the wrong color.. It doesn't come out as imagine it would be..
Tulip tu tak berapa naik warna dia.. Sedih gak la..
So, maybe this block will become my chair pad to be used in my car (alas tempat duduk dalam keta,bleh teman aku dalam traffic jam hari2.. heee...)


Oklah.. selamat berhujung minggu..
Take care.

Luv,
zILa

Thursday, March 12, 2009

Majalahku...

Hai..

These are the magazines that I purchased online at
www.booksvalley.com. Dapat ler harga yang berpatutan sebab magazine ni tahun2 lepas punya. Tapi aku tak kisah sebab quilting bukan ada expired date pun.. hehe.. Best gak baca magazine2 ni, dapat tips, dpt idea baru, dpt tgk hasil kerja org, etc..

p/s: Thanks to Kak Aziha (owner of booksvalley.com and lovevialove.com) yang rajin melayan aku.. Saya tolong promote online shop akak nih... bleh tak?




Take care and stay healthy...

Luv,
-zILa-

Wednesday, March 11, 2009

My stash again... heheeee..

Salam & hai everyone..

Last week, I accompany my sister to Kajang. She wanted to buy some fabric for her 1st patchwork project (dah menjangkit dari aku la tu...)
But end up I'm the one yang 'borong' kain kat sana.. huhu..
Bising la abรจ ku.. hehe..



Keep stock dulu nih.. nnti bila nak guna senang..
Enjoy the stash! Tata!
Luv,
-zILa-

Tuesday, March 10, 2009

I WANT TO JOIN TOO..... BOM 2009

Salam & good day to everyone..

During the long weekend, I managed to complete the 'Come Over To My House' Jan & Feb blocks. I'm so happy.. Walaupun aku dah agak ketinggalan, tapi aku dapat join jugak.. It's better late than never... betul tak?
Saksikanlah hasilnyer..
-Brenda's House-

-Barbara's Apartment-
Tak sabar plak nak tunggu block bulan Mac'09..Heeee...
Jumpa lagi!
Luv,
-zILa-

Friday, March 6, 2009

Hobby and therapy

Salam and hi to everyone..

Just sharing my views…

Setelah penat seharian kat ofis, aku akan cari masa jugak, at least 30 minit (or sampai baby aku menangis..hehe..) untuk mengadap kain-kain dan mesin jahit aku, sebelum aku masuk tido.

Walaupun letih & mengantuk, aku rasa bila aku dapat menjahit dan menghasilkan sesuatu, aku rasa happy sangat. Relax and released from the pressure at work.
Lepas tu, masa nak tido tu, mula la tersenyum sesorang, membayangkan betapa cantiknya hasil jahitan aku.. (walaupun aku sendiri jer perasan cantik….) hehe…

Hobi aku ni aku anggap sebagai terapi. Hidup ini bukan untuk dihabiskan dengan kerja jer walaupun itu sumber pendapatan kita. We should find something else to do and to love, other than our job. So, to those workaholics, please, remove your self from your office/workspace/computer soonest, look out for hobbies and enjoy live with your love ones.

Take care and enjoy the long weekend...!

Luv,
-zILa-